Tech Stack Apps - CSM Oradea official tech partner

Robert Olah, antrenorul lui Mihai Sorin Dringo, a vorbit despre situația actuală a atletului de la CSM Oradea

Robert Olah, antrenorul atletului Mihai Sorin Dringo, a participat la conferința de presă organizată miercuri (12.06), de CSM Oradea, sportiv la care este legitimat. Acesta a vorbit despre situația actuală a sportivului pe care îl pregătește.

Iată ce a declarat Robert:

„Sezonul 2024, în aer liber, a început pentru noi în luna Mai. Pentru a pregăti sezonul în aer liber am decis să renunțăm la cel de sală. Am început foarte bine sezonul în aer liber, Mihai Dringo reușind un rezultat excepțional: 10,49 secunde la prima etapă de Campionat Național, desfășurată chiar în luna Mai la Craiova.

La distanță de trei zile a concurat în Italia, la Savona, în proba de 400 metri. Aici a reușit o performanță de 45,84 secunde. A fost prima cursă de 400 metri după un an. Din păcate aici a apărut o accidentare neprevăzută. Una care aproape că a încheiat sezonul pentru noi.

Concursul de la Savona a fost vânat de mulți atleți din lume, pista fiind foarte rapidă. El a venit pe locul 2, dar după ce a terminat cursa s-a accidentat. A plouat, iar după linia de sosire Mihai a alunecat și a căzut pe umăr. A fost diagnosticat cu o fractură de claviculă.

Vreau să-i mulțumesc domnului doctor Hozan pentru promptitudinea cu care ne-a primit și a acționat. În Italia ni s-a comunicat că pentru o astfel de accidentare va sta o lună. După operație, la distanță de trei zile, am început să ne antrenăm fără folosirea segmentului respectiv. În prezent ne pregătim la capacitate de, să zic, 75% din capacitățile lui.

La începutul anului era în Ranking-ul de 48 persoane pentru Jocurile Olimpice. La cât de bine am mers până la accidentare șansele erau foarte mari. Acum mai avem o mică șansă. Calificările pentru Jocurile Olimpice se termină pe 30 Iunie. Având deja 3 săptămâni fără activitate la nivelul necesar e foarte dificil să obțină calificarea pentru Olimpiadă.

Pe 29-30 Iunie sunt Campionatele României, la Cluj-Napoca, iar acolo ar trebui să alerge un timp foarte bun, dar la atletism fără antrenament constant e foarte greu să performezi la cel mai înalt nivel al capacităților. Baremul este 45,00. Deocamdată 36 sportivi au făcut acest barem. Restul până la 48 se completează pe baza rezultatelor obținute. Dringo are cel mai bun rezultat de 45,28, care este și recordul național al probei.

A fost o mare șansă pentru atletismul orădean să fie reprezentat la Jocurile Olimpice. De la doamna Ibi Korodi a fost locul 4 cu ștafeta de 4×400 metri a României la Moscova, în 1980.

Ulterior ne vom pregăti pentru Campionatul European de sală.”

Foto: Roby Boros