România s-a calificat la turneul final al CE de polo – ediția 2022. Contribuții din partea jucătorilor de la CSM Oradea!

România a obținut calificarea la Campionatul European de polo pe apă – ediția 2022. Turneul final se va desfășura la Split (Croația), în perioada 27 August – 10 Septembrie anul curent.

Tricolorii, conduși de la margine de Athanasios Kechagias, au repurtat trei victorii în cadrul turneului de calificare organizat în Malta, în perioada 18-20 Februarie anul curent. Iată rezultatele repurtate de echipa națională a României:

  • Vineri (18.02), vs Lituania, scor 14-1
  • Sâmbătă (19.02), vs Irlanda, scor 41-5 (!)
  • Duminică (20.02), vs Malta, scor 18-4

Lotul României la turneul de calificare a cuprins doi jucători de la CSM Oradea. Este vorba despre Silvian Colodrovschi și Ferenc Czenk (foto). Primul a contribuit cu cinci goluri în această campanie, iar cel din urmă a punctat o dată.

Ceilalți componenți ai echipei deplasare în Malta sunt: Marius Țic, Andrei Neamțu, Albert Vătrai, Mihnea Gheorghe, Andrei Prioteasa, Vlad Dragomirescu, Tudor Fulea, Vlad Georgescu, Matei Lutescu, Levente Vancsik și Adrian Mihăluța. Din lotul lărgit au mai făcut parte Istvan Szabo, Bogdan Remeș (Oradea), Victor Andrei Antipa, David Bota, Robert Gergelyfi și Robert Sganta.

Amintim că România s-a clasat pe locul 11 la ultima ediție a Campionatului European de polo pe apă masculin. Aceasta s-a desfășurat în Ianuarie 2020, la Budapesta (Ungaria).