România s-a clasat pe locul 6 la finala Cupei Mondiale la polo pe apă – ediția 2023

România s-a clasat pe locul 6 la finala Cupei Mondiale la polo pe apă – ediția 2023. Tricolorii au participat la acest eveniment, în perioada 30 Iunie – 2 Iulie anul curent, organizat la Los Angeles (SUA).

Cu această ocazie, prima reprezentativă a României a avut oportunitatea să-și măsoare potențialul în compania unor echipe din elita jocului de polo pe apă la nivel mondial, categoria seniori. După ce a obținut calificarea la turneul final al Campionatului European de Polo pe apă – ediția 2024, prin prisma turneului de calificare organizat la Kranj (Slovenia), tricolorii obținând două victorii și un rezultat de egalitate, a urmat marele eveniment din Statele Unite ale Americii.

Aici, România a alternat un rezultat modest cu unul de excepție și în cele din urmă a obținut locul al 6-lea din opt participante. Formația antrenată de către Bogdan Rath a înregistrat o victorie și două înfrângeri. Iată parcursul echipei naționale:

– Sferturi de finală, vs Italia, scor 2-20 (0-5, 1-5, 0-5, 1-5)
– Locurile 5/8, vs Serbia, scor 17-14 (7-4, 3-3, 3-4, 4-3)
– Locurile 5/6, vs Grecia, scor 8-11 (2-1, 3-1, 1-4, 2-5)

Între protagoniștii echipei naționale a României s-a numărat Levente Vancsik, centrul lui CSM Oradea. Acesta a punctat de două ori în confruntarea câștigat cu echipa națională a Serbiei, una dintre națiunile cu bogată tradiție în această disciplină. De notat că deși a făcut parte din lotul lărgit al echipei naționale a Serbiei și a efectuat deplasarea cu delegația oficială în SUA, noul portar al CSM-ului, Radoslav Filipovic nu a fost înscris în întrecere.

Componența completă a echipei României: Marius Țic și Mihai Drăgușin (portari), Andrei Neamțu, Matei Luțescu, Tudor Fulea, Andrei Tepeluș, Andrei Prioteasa, David Bota, Răducu Dincă, Victor Antipa, Robert Gergelyfi, Silvian Colodrovschi, Vlad Georgescu, Francesco Iudean.

Staff-ul tehnic: Bogdan Rath (antrenor principal), George Deacu (antrenor secund), Marian Pătrașcu (fizioterapeut).

În finala competiției, Spania a surclasat Italia, scor 10-4. În meciul pentru medalia de bronz, formația gazdă, SUA, a depășit la limită reprezentativa Ungariei, scor 14-13.

Clasamentul final al Cupei Mondiale 2023

1. Spania
2. Italia
3. SUA
4. Ungaria
5. Grecia
6. România
7. Serbia
8. Germania

Foto: Federatia Romana de Polo (Facebook)