S-a încheiat prima săptămână de baschet la malul Mării Negre – ediția 2022

Cei mai tineri praticanți ai jocului de baschet din Municipiul Oradea au avut parte de o primă experiență importantă. Reprezentanții generației 2012 și mai tineri au fost prezenți la malul Mării Negre, acolo unde pe parcursul ultimei săptămâni au avut parte de numeroase provocări baschetbalistice, dar și extra-sportive.

Sub comanda Anamariei Mesaros, Melaniei Kokovay, Janinei Gherdan și Rolland Marfici, două echipe din cadrul Academiei CSM Oradea au luat parte la întrecerile organizate sub egida Festivalului Național de Babybaschet – ediția 2022. Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Baschet la baza sportivă BTT din Costinești.

Tinerii orădeni au traversat țara pentru a avea parte de câte nouă meciuri în compania unor echipe reprezentând alte structuri care, similar Academiei CSM Oradea, se preocupă de promovarea jocului de baschet și să-i învețe pe tineri să-l practice la cel mai bun nivel posibil, respectiv să-i educe în spirit de colegialitate și sportivitate.

Totodată, componenții echipelor orădene au avut oportunitatea să fie în pielea colegilor mai mari, de la secția de seniori. În fiecare seară ei au oferit interviuri și au vorbit despre experiențele trăite pe litoralul Mării Negre.

Alături de provocările de natură baschetbalistică și îndatoririle specifice activității de sportivi, tinerii sub 10 ani din Oradea au avut parte de experiențe specifice copilăriei, precum baie în Marea Neagră, vizită la parcul de aventuri, respectiv alte activități colective.

La capătul unei săptămâni încărcate, componenții echipelor de baby baschet s-au întors la Oradea. Locul lor a fost luat de colegii mai mari, aceștia urmând să participe la Festivalul Național de Minibaschet. Aici, Academia CSM Oradea este reprezentată de alte două echipe, sub comanda lui Andrei Ciordaș și Krisztina Kokovay, a căror componenți vor avea parte la rândul lor de experiențe pe terenul de baschet și în afara acestuia.

Informații zilnice despre activitățile sportivilor orădeni (galerii foto, interviuri și alte detalii) se găsesc pe pagina de Facebook a Academiei CSM Oradea – click AICI. Rezultatele înregistrate pot fi consultate AICI.