S-a stabilit numele celei de-a 4-a echipe din Grupa H în FIBA Europe Cup

FC Porto a câștigat turneul preliminar de la Parnu (Estonia), contând pentru FIBA Europe Cup. Reprezentanta Portugaliei a surprins deținătoarea trofeului, Ironi Ness Ziona, scor 79-70, în cursul zilei de vineri (01.10), calificându-se pentru faza grupelor. Lusitanii au fost repartizați în Grupa H.

Cinci echipe s-aur confruntat în cadrul turneului preliminar de la Parnu pentru obținerea unui loc în Grupa H a FIBA Europe Cup. Acestea au fost Ironi Ness Ziona (Israel, deținătoarea FIBA Europe Cup), GGMT Viena (Austria, locul 7), BC Parnu (Estonia, locul 5), Keravnos (Cipru, vicecampioana), FC Porto (Portugalia, vicecampioana).

CSM CSU Oradea va demara campania continentală în sezonul competițional 2021/22 pe teren propriu. Roș-albaștrii vor primi vizita reprezentantei Poloniei în prima etapă din Grupa H a FIBA Europe Cup.

Ulterior, formația orădeană va susține trei meciuri consecutive în deplasare în această campanie, pentru ca apoi să susțină ultimele două partide din faza inaugurală a grupelor în propriul fief. Aventura pe plan internațional este programată să demareze pe data de 13 octombrie anul curent. Prima fază a grupelor se dispută pe parcursul a șase săptămâni consecutive.

Programul formației orădene în prima fază a grupelor din FIBA Europe Cup – ediția 2021/22:

  • 13 octombrie, ora 19:00, vs Legia Varșovia (acasă)
  • 20 octombrie, ora ? vs FC Porto (deplasare)
  • 27 octombrie, ora 19:00, vs Szolnok Olajbanyasz (deplasare)
  • 3 noiembrie, ora 20:00, vs Legia Varșovia (deplasare)
  • 9 noiembrie, ora 19:00 vs FC Porto (acasă)
  • 17 noiembrie, ora 19:00 vs Szolnok Olajbanyasz (acasă)

* Datele și orele de începere ale tuturor jocurilor pot suferi modificări ulterioare din diferite motive.