Șapte jucători de la CSM Oradea au fost convocați la pregătiri pentru participarea României la Campionatul European U15 la polo – ediția 2021

Raul Șandru, Mihai Fitero, Andrei Marinescu, Ianis Soponar, Mark Tokai, Benett Bajusz și Marcu Szilagyi, sportivi legitimați la CSM Oradea, echipă alături de care au devenit campioni naționali în acest sezon, au fost convocați la lotul lărgit al reprezentativei U15 masculin a Romîniei la polo pe apă. Aceștia sunt antrenați la echipa de club de Christian Șandor, Ivan Fejer și Sandor Nagy.

Potrivit convocatorului, poloiștii orădeni se numără între cei 18 jucători ai generației 2007 convocați pentru un stagiu de pregătire programat să demareze sâmbătă (12.06), la București. Antrenamentele se vor desfășura la bazinul Floreasca.

În perioada 21-25 iunie anul curent, sportivii vor participa la examenul de capacitate, pentru ca în 26 iunie să se întoarcă în cantonamentul echipei naționale U15 a României.

Tricolorii mici se pregătesc pentru participarea la Campionatul European de Polo pe apă U15 Masculin, programat a se desfășura la Loule (Portugalia), în perioada 4-11 iulie a acestui an. Reamintim că România s-a calificat pentru turneul final după ce a obținut trei victorii și un rezultat de egalitate în cadrul turneului de calificare de la Praga (Cehia), desfășurat la finele lunii mai anul curent.

Rezultatele României la acel eveniment au fost:

  • vs Republica Moldova, scor 21-6
  • vs Elveția, scor 25-2
  • vs Turcia, scor 13-13
  • vs Cehia, scor 17-4

Componența completă a echipei României:

Jucători – Pădureț Mihai, Marcu Szilagyi (portari), Porfireanu Constin, Belu Tudor, Fitero Mihai, Soponar Ianis, Alistar Răzvan, Bajusz Benett, Marinescu Andrei, Șandru Raul, Tokai Mark, Borca Lucian, Burda Șerban, Mihai Alexandru, Angelescu Marc, Roman Andrei, Istrate Luca, Cojocariu Tiberiu.
Colectiv tehnic – Mateiași Andrei (antrenor principal), Băjenaru Eugen (antrenor secund).

La turneul final s-au calificat 16 echipe. Acestea au fost repartizate în patru grupe după cum urmează:

  • Grupa A: Muntenegru, Portugalia, Rusia, Germania
  • Grupa B: Spania, Italia, Malta, România
  • Grupa C: Grecia, Serbia, Turcia, Franța
  • Grupa D: Ungaria, Georgia, Croatia, Polonia

Se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare, după care se va trece la jocurile eliminatorii.