Scurt istoric al confruntărilor directe între CSM CSU Oradea și Dinamo (Știința) București

CSM CSU Oradea se duelează cu Dinamo București pentru a 29-a oară la modul oficial. Acest episod are loc vineri (18.10), ora 19:45, la Arena Antonio Alexe și în transmisiune directă la DigiSport, respectiv Look Sport. Bilanțul general al confruntărilor directe este favorabil echipei antrenate de Cristian Achim cu 15-13.

Prima întâlnire directă constituie o amintire deosebit de plăcută pentru clubul orădean. Aceasta a avut loc pe 19 octombrie 2005, adică în urmă cu 14 ani fără o zi. Jocul conta atunci pentru etapa a 3-a din sezonul regulat al Diviziei A, iar CSM Oradea evolua din postură de nou promovată. În schimb, Dinamo era una dintre forțele baschetului masculin românesc.

Partida s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe, fiind prima din istoria echipei de baschet masculin CSM Oradea susținută pe teren propriu în eșalonul de elită al țării. Roș-albaștrii, antrenați la acea vreme de Zoltan Kosa, disputaseră primele partide în deplasare, pierzându-le pe ambele.

Orădenii au oferit o replică excelentă și au furnizat surpriza acelui început de sezon, reușind să se impună cu scorul de 66-65. Partida a fost extrem de echilibrată, fiind adjudecată în cele din urmă de gazde, grație unui nivel defensiv impresionant.

Ulterior, CSM Oradea a câștigat alte cinci partide consecutiv, bifând prima serie de meciuri câștigate la rând la nivelul Diviziei A (actualmente Liga Națională).

Dinamo a triumfat în următoarele zece confruntări directe, respectiv în 12 din 13. În schimb, CSM Oradea s-a impus de 14 ori în ultimele 15 întâlniri directe consemnate. Ultima victorie repurtată de Dinamo asupra CSM-ului datează din februarie 2017.

La Arena Antonio Alexe s-au consemnat 14 confruntări directe. Gazdele au învins în zece din ele, incluzându-se pe ultimele nouă. CSM CSU Oradea nu a pierdut pe teren propriu cu Dinamo București de la venirea lui Cristian Achim în funcția de antrenor principal. Bilanțul general al CSM-ului în compania lui Dinamo cu Achim la cârmă este de 13-2. În schimb, Dinamo are 0-2 în meciurile cu Oradea de la venirea lui Tudor Costescu în funcția de antrenor principal.

În sezonul 2018/19, cele două formații s-au confruntat în prima fază a sezonului regulat, la nivelul Grupei valorice A. Cele două partide au fost adjudecate de bihoreni. Prima s-a încheiat cu scorul de 85-69, la Oradea, iar cea de-a 2-a cu 91-77, la București.