Sean Barnette va juca în „The Basketball Tournament”

Sean Barnette, dublu campion al României alături de CSM CSU Oradea, va juca pentru echipa agenției de impresariere care ăi reprezintă interesele la deja tradiționalul „The Basketball Tournament”. Atleticul baschetbalist american va evolua pentru Prime Time Players la ediția a 6-a a evenimentului a cărui premiu este în valoare totală de două milioane de dolari.

Barnette a jucat pentru această echipă în toate edițiile anterioare și nu a lipsit la niciun meci al Prime Time Players. Înalt de 1.95 metri, jucător de pozițiile 3-4, Sean este o piesă de bază pentru amintite agenție.

https://www.facebook.com/PrimeTimePlayersBasketball/photos/a.10151289548686935/10157184521591935/?type=3&theater

Inclus în Hall of Fame-ul unitersității Wingate pentru contribuția avută la succesul programului echipei de baschet masculin, Sean este și unul dintre cei mai decorați jucători din istoria South Atlantic Conference (SAC).

Barnette este primul jucător din istoria secției de baschet de la universitatea Wingate care a atins borna 2.000 la numărul total de puncte marcate în NCAA purtând sugla Bulldogs pe piept. El a terminat cele patru sezoane în liga universitară cu 2.324 puncte marcate și 919 recuperări. La momentul absolvirii Sean a fost lider absolut al conferinței South Atlantic la cele două categorii statistice menționate. A avut medii de 19.2 puncte și 7.6 recuperări pe meci în cei patru ani petrecuți în NCAA.

Între rezultatele obținute de Wingate cu Barnette în teren se numără: un titlu de câștigătoare a sezonului regulat în SAC, două campionate SAC câștigate, respectiv unicul trofeu de câștigătoare a NCAA Southeast Region din istoria Wingate Bulldogs la baschet masculin.

În plan individual, Barnette a fost desemnat SAC Freshman of the Year (debutantul sezonului în conferința South Atlantic) și includerea în a 2-a echipă a sezonului de debut în aceeași conferință. În cel de-al 2-lea sezon a fost inclus în echipa ideală a conferinței și a fost desemnat MVP al playoff-ului SAC în sezonul în care Wingate a câștigat titlul de campioană a conferinței South Atlantic.

În cel de-al 3-lea sezon alături de Wingate, Sean a fost desemnat jucătorul anului în SAC cu medii de 21.6 puncte și 7.6 recuperări pe partidă. Această realizare a fost dublată de al 2-lea trofeu consecutiv de MVP al playoff-ului SAC. De altfel, al 3-lea sezon alături de Wingate a consemnat și includerea lui Barnette în a 3-a echipă ideală a sezonului respectiv în întreaga ligă universitară (All-American) și totul a culminat cu câștigarea regiunii Southeast, ceea ce a coincis cu calificarea în premieră a lui Wingate în Elite Eight (cele mai bune opt echipe din baschetul universitar american).

https://www.facebook.com/PrimeTimePlayersBasketball/photos/a.10151289548686935/10157184521591935/?type=3&theater

Ultimul sezon din cariera universitară a lui Barnette i-a adus un nou titlu de jucător al anului în SAC cu medii de 21.2 puncte și 9.8 recuperări. Acest trofeu a fost dublat de un nou titlu de cel mai bun sportiv al conferinței South Atlantic și a fost inclus de către Daktornics și revista Basketball Times în echipa ideală a sezonului în întregul NCAA (All-American 1st Team). De altfel, Barnette a marcat cel puțin 10 puncte în ultimele sale 70 meciuri în NCAA, reușind un double-double în 35 din ultimele sale 70 de meciuri la nivel universitar.

După absolvire, în anul 2008, Barnette și-a început cariera profesionistă de baschetbalist. El a evoluat în țări precum Franța, SUA, Elveția, Bulgaria, România, respectiv Liban. În cei zece ani de carieră profesionistă Sean a jucat pentru Saint-Vallier Drôme, Iowa Energy, Fort Wayne Mad Ants, Lille Métropole, Lions de Genève, PrimeTime Players, Rilski Sportist, U-BT Cluj-Napoca, Lugano Tigers, CSM CSU Oradea și Tadamon Zouk.

Alături de CSM CSU Oradea, jucătorul în vârstă de 34 ani a evoluat între 2015/17 și 2018/20. El a câștigat două titluri de campion al României alături de bihoreni, fiind MVP-ul sezonului 2015/16, respectiv MVP-ul Meciului 4 al finalei LNBM 2018/19, în urma căruia Oradea a obținut cel de-al 3-lea titlu național din istorie. De asemenea, Sean a contribuit la calificarea echipei bihorene în grupele Basketball Champions League, având prestații consistente în calificările competiției, la succesele obținute de CSM în fața campioanelor Slovaciei și Bulgariei. De asemenea, Sean a ajutat Oradea în solicitanta campanie din BCL, având prestații memorabile, unele dintre acestea fiind apreciate inclusiv de suporterii echipelor adverse, așa cum este premiul de MVP al meciului câștigat de roș-albaștrii pe terenul lui Kataja Basket, unde a părăsit terenul în aplauzele publicului prezent la impresionanta Joensuu Areena.

În sezonul 2019/20, Barnette a avut 17 apariții în Liga Națională, alături de 14 partide în cupele europene. El a avut medii statistice de 8.5 puncte, 3.7 recuperări, 1.2 pase decisive și 1.2 intercepții în 20 minute pe partidă pentru 9.6 la eficiență în LNBM. În BCL și FIBA Europe Cup a avut 10.1 puncte, 4.7 recuperări, 1.6 pase decisive și 1.3 intercepții în 29 minute pe meci pentru 11.7 la eficiență.

În patru sezoane alături de CSM CSU Oradea, Sean Barnette a bifat peste o sută de apariții în competițiile interne și peste 20 în cupele europene. El este unul dintre cei mai importanți jucători de ambele faze din istoria clubului.

Între cele mai notabile rezultate din cariera lui Barnette se numără și titlul NBDL (actualul G-League).

Barnette este primul jucător anunțat de Prime Time Players din lotul cu care va aborda ediția a 6-a a The Basketball Tournament.

The Basketball Tournament este programat să demareze pe 23 iulie. Competiția reunește în mod tradițional numeroși jucători americani ce activează la nivel profesionist în Europa și Asia. Inclusiv jucători din Euroligă sau foști jucători în NBA participă cu regularitate. Ediția din acest an se va încheia pe 11 august, finala fiind programată la UD Arena din Dayton, Ohio. Este neclar dacă turneul se va desfășura, iar dacă acest lucru va fi posibil, este aproape cert că se va juca fără spectatori. ESPN a transmis fazele finale ale turneului în edițiile anterioare și este de așteptat ca în condițiile actuale să o facă din nou, iar interesul telespectatorilor ar putea să fie mai mare ca oricând.