Sezonul 2021/22

CSM CSU Oradea a luat startul în sezonul competițional 2021/22 la baschet masculin în trei competiții. Roș-albaștrii au evoluat în Liga Națională, Cupa României și FIBA Europe Cup.

Pe parcursul verii anului 2021, lotul de jucători a suferit câteva modificări esențiale. Echipa s-a despărțit de sportivi precum Arturas Valeika, Dragan Zekovic, Giordan Watson, Aaron Broussard și Ramone Moore. La capitolul sosiri au fost trecute întoarcerea lui Kristopher Richard, respectiv venirile lui Dovis Bickauskis, Martynas Paliukenas și Alexandre Gavrilovic. Pe parcursul sezonului, formația bihoreană i-a recrutat pe Mark Ogden și Strahinja Jovanovic, despărțindu-se de Martynas Paliukenas.

Parcursul echipei orădene pe plan internațional s-a întins pe parcursul a trei faze. CSM CSU Oradea s-a oprit în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, ratând la limită accederea pentru a 2-a oară consecutiv în semifinalele competiției. Pe plan intern, CSM CSU Oradea a părăsit Cupa României încă din primul tur, iar în Liga Națională s-a clasat pe locul al 2-lea la încheierea sezonului regulat și pe locul 3 la încheierea competiției.

Astfel, CSM CSU Oradea a obținut a 8-a medalie națională din istorie, clasându-se pe locul al 3-lea în campionat pentru a 3-a oară. Prin prisma acestui rezultat, formația roș-albastră și-a asigurat participarea în cupele europene.

Lotul de jucători

Fundași – Dovis Bickauskis, Martynas Paliukenas, Strahinja Jovanovic, Vlad Marinău, Kris Richard, Stephen Holt, Tudor Fometescu
Extreme – Garlon Green, Bobe Nicolescu (căpitan), Enzo Vescan, Raul Igna
Pivoți – Alex Gavrilovic, Cătălin Baciu, Nikola Markovic, Mark Ogden, Raul Mureșan

Stafful tehnic

Antrenor principal – Cristian Achim
Antrenor asistent – Radovan Markovic
Antrenor pregătire fizică – Marius Marinău

Stafful medical

Medic – Alin Iova
Kinetoterapeut – Cristian Dan

Stafful administrativ

Director – Șerban Sere
Director Sportiv – Nicușor Vașadi
Organizator competiții – Milan Luchin
Marketing – Alexandru Rad
Fotograf – Roby Boros
Administrator Arena Antonio Alexe – Ovidiu Clonda

Rezultatele complete ale echipei pe parcursul sezonului competițional 2021/22

Liga Națională (27 victorii, 11 înfrângeri, locul 3)

Cupa României (1 victorie, 1 înfrângere)

FIBA Europe Cup (8 victorii, 6 înfrângeri)

Bilanțul general al CSM CSU Oradea în sezonul 2021/22 a fost de 36 victorii și 18 înfrângeri.