Silvian Colodrovschi este noul jucător al echipei de polo CSM Oradea

Silvian Colodrovschi este noul jucător al echipei de polo CSM Oradea. Posesor al dublei cetățenii română-moldavă, sportivul în vârstă de 19 ani (îi va aniversa pe data de 2 august) a semnat un contract cu formația antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu.

Înalt de 2.00 metri, cântărind 108 kilograme, Colodrovschi evoluează pe post de centru, fiind jucător de mână dreaptă. El are o experiență în primul eșalon din poloul francez, jucând pentru Pays d’Aix Natation, pe parcursul ultimilor doi ani. Silvian se alătură CSM-ului direct din primul eșalon al Franței, acolo unde în sezonul tocmai încheiat a cucerit medalia de bronz și calificarea în LEN Champions League.

Silvian a început polo-ul la vârsta de opt ani, alături de echipa la care a debutat și la nivel de seniori, adică în Franța. Între 2014 și 2017, Colodrovschi a jucat pentru Cercle de Nageurs de Marseille, iar în 2017 s-a întors la echipa alături de care a fost inițiat în tainele acestei discipline sportive.

Palmaresul lui Silvian Colodrovschi cuprinde următoarele:

– campion U15 al Franței în 2015
– campion U17 al Franței în 2015, 2016, 2017
– campion U21 al Franței în 2019
– campion al Franței la seniori în 2017
– vicecampion al Franței la seniori în 2018
– medaliat cu bronz în Franța la seniori în 2019

Silvian are deja mai multe meciuri jucate sub tricolor. Este vorba despre ale echipelor naționale U17 și U19 ale României. De altfel, Colodrovschi a fost căpitan al naționalei U17 a României.

El a fost al 3-lea marcator al Campionatului European U17 masculin din 2017, găzduit în Malta. De asemenea, a fost cel mai bun marcator al turneului internațional Anatolie Grințescu, desfășurat în 2017, la București, respectiv al turneului de calificare la Campionatul European U17, de la Manchester.

La nivel de club a acumulat experiență prin participarea la diferite turnee internaționale la San Sebastian, Perth, Marseille, Oradea și alte orașe de pe planetă. Colodrovschi are prezențe în LEN Champions League.

Foto: Sylvain Sauvage