Sistemul competițional pentru Superliga Națională și Cupa României la polo pe apă – ediția 2022/23

Federația Română de Polo a transmis informații referitor la calendarul competițional pentru Superliga Națională – ediția 2022/23. Potrivit adresei oficiale transmise de forul organizator, la startul principalei competiții din poloul românesc se vor alinia opt echipe.

Faza inaugurală a campionatului se va desfășura sub formă de etape simple, săptămânale, rezultând 14 meciuri pentru fiecare protagonistă. Startul se va da pe 8-9 Octombrie anul curent. Prima etapă din retur va avea loc pe 17-18 Decembrie 2022, după care competiția se va întrerupe, urmând să fie reluată pe 11 Februarie 2023. Primele patru clasate la încheierea ultimei etape din faza inaugurală avansează în principala grupă valorică. Celelalte patru vor continua în grupa valorică inferioară.

Faza a 2-a se va desfășura sub formă de patru turnee a câte patru echipe. Se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare. Cele patru turnee se vor desfășura în săptămâni consecutive, pe parcursul lunii Aprilie 2022.

Locurile 1 și 2 la încheierea fazei a 2-a în principala grupă valorică se califică direct în semifinale. Locurile 3 și 4 din principala grupă valorică, alături de primele două clasate în grupa valorică inferioară, vor juca în sferturile de finală, în sistem dublă manșă, în prima jumătate a lunii Mai 2023.

Urmează apoi semifinalele, programate a se desfășura pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Acestea se vor desfășura în perioada 26 Mai – 7 Iunie anul viitor. Finala campionatului, precum și finala mică, se vor juca pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Acestea se vor desfășura în perioada 16-28 Iunie 2023.

Cupa României la polo pe apă – ediția 2023 se va desfășura în perioada 19-21 Ianuarie anul viitor. Locația urmează să fie stabilită. Sistemul competițional prevede alcătuirea a două grupe de câte patru echipe, fiecare având câte un cap de serie (Steaua București și CSM Oradea), celelalte echipe urmând să fie repartizate în cele două grupe prin tragere la sorți.