Situația CSM CSU Oradea în lupta pentru calificarea în TOP 16 din FIBA Europe Cup – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea a obținut cea de-a 3-a victorie în Grupa J din FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Roș-albaștrii au învins, scor 105-92, pe Kataja Basket în cadrul etapei a 5-a. Meciul s-a desfășurat miercuri (15.11), la Oradea Arena.

A fost cel de-al 95-lea meci disputat de roș-albaștri în cupele europene. Ei au obținut victoria cu numărul 45 în arena internațională. Rezultatul din partida cu Kataja, coroborat cu victoria repurtată de Legia Varșovia în fața lui Patrioti Levice, scor 74-63, în celălalt meci al rundei a 5-a din Grupa J a limpezit ordinea finală în clasament cu o etapă rămasă de disputat. Pe de altă parte, situația calificării în TOP 16 pentru CSM CSU Oradea nu s-a clarificat.

Iată clasamentul în Grupa J:

1. Legia Varșovia – 5/0
2. CSM CSU Oradea – 3/2
3. Patrioti Levice – 2/3
4. Kataja Basket – 0/5

Legia Varșovia este câștigătoare a grupei și s-a calificat în TOP 16 indiferent ce se întâmplă în ultima etapă.

Datorită avantajului din meciurile directe, CSM CSU Oradea are asigurată clasarea pe locul al 2-lea în ierarhia finală. Totuși, lupta pentru calificare continuă deoarece în actualul sezon în FIBA Europe Cup se folosește un alt sistem.

Numărul mare de echipe participante, 40, a determinat FIBA Europe să alcătuiască zece grupe spre deosebire de opt, așa cum s-a întâmplat în edițiile anterioare. Prin urmare, doar șase dintre cele zece echipe care se vor clasa pe locul al 2-lea vor obține calificarea în TOP 16.

Oradea are asigurat locul 2 și va întra în clasamentul special al locurilor 2. Aici se vor lua în considerare doar rezultatele cu ocupantele locurilor 1 și 3.  Se anulează rezultatele cu locul 4, deoarece sunt grupe în care au rămas doar trei protagoniste ca urmare a retragerii echipelor din Israel. Astfel, înaintea ultimei etape, CSM CSU Oradea are o victorie și două înfrângeri contabilizate în clasamentul locurilor 2, respectiv o diferență de coșaveraj de +4.

În ultima etapă, CSM CSU Oradea primește vizita lui Legia Varșovia. Va fi necesară o victorie, dar și un coșaveraj favorabil pentru a spera cu șanse reale la calificarea de pe unul dintre cele mai bune șase locuri 2.

Meciul cu Legia Varșovia are loc miercuri (22.11), ora 19:00, la Oradea Arena. Bilete se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile.