Situația în Grupa E din FIBA Europe Cup înaintea ultimei etape

CSM CSU Oradea a înregistrat cea de-a 4-a victorie consecutivă în FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii s-au impus miercuri (23.11), la Samokov, în fieful lui Rilski Sportist. Rezultatul final a fost de 90-62.

Cinci jucători au avut cel puțin 12 puncte marcate. Principalul realizator a fodt Erick Neal, autor a 16 puncte și 7 pase decisive cu 3 intercepții. L-au secondat Cătălin Baciu și Nikola Markovic, cu câte 15 puncte fiecare, Justin Carter a bifat 13 puncte, 6 recuperări, iar Mark Ogden a încheiat cu 12 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Puncte au mai adus Kris Richard, Stephen Holt și Bobe Nicolescu, iar Tudor Gheorghe a adus un plus de agresivitate defensivă, respectiv intensitate în atac.

Este primul succes obținut în deplasare în actuala campanie continentală. Roș-albaștrii au cedat pe 12 Octombrie, pe terenul lui Cholet Basket, scor 81-99. Ulterior au jucat trei partide în succesiune pe teren propriu, Oradea Arena dovedindu-se tărâm interzis pentru echipele din Bulgaria, Belgia și Franța.

Astfel, la cel de-al 2-lea meci disputat în acest sezon în echipamentul de culoare albastră, CSM CSU Oradea a repurtat un succes categoric atât prin prisma rezultatului, cât și a jocului prestat.

A fost cel de-al 3-lea meci din totalul de cinci disputate pe pla internațional în actuala stagiune în care CSM CSU Oradea atinge borna 90 la puncte marcate.

Situația în clasamentul Grupei E, înaintea ultimei etape, se prezintă în felul următor:

1. CSM CSU Oradea – 4/1
2. Cholet Basket – 3/2
3. Kangoeroes Mechelen – 3/2
4. Rilski Sportist – 0/5

Calificarea nu este asigurată pentru moment. Primele două clasate după ultima etapă avansează în TOP 16. Înaintea ultimei etape există posibilitatea ca trei echipe să termine la egalitate, fiecare cu câte 4 victorii și 2 înfrângeri. Dacă se va ajunge la această situație, CSM CSU Oradea trebuie să înregistreze un eșec la 25 sau mai puține puncte în fieful lui Kangoeroes Mechelen.

În cazul unei victorii, CSM CSU Oradea se va clasa pe primul loc în Grupa E. Dacă pierde la mai puțin de 25 puncte, iar Cholet Basket se impune în celălalt meci al ultimei etape atunci roș-albaștrii se vor clasa pe locul 2. În fine, dacă CSM-ul pierde la 26 sau mai multe puncte, iar Cholet câștigă, atunci formația orădeană va fi eliminată din competiție.

În TOP 16 se vor alcătui patru grupe de câte patru echipe fiecare, rezultând alte șase meciuri garantate pentru fiecare protagonistă, trei dintre ele pe teren propriu.

Foto: FIBA.basketball