Spectacol și suspans în deschiderea turneului final al Campionatului Național U16 Masculin de la Oradea

Turneul final al Campionatului Național U16 Masculin – ediția 2023/24 a demarat miercuri (29.05), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Ziua de deschidere a consemnat un meci de excepție în sesiunea de seară, Agronomia București reușind să învingă pe sirenă, după o recuperare ofensivă, pe CSM Oradea. Rezultatul final a fost de 70-68.

Jocul a cuprins opt situații de egalitate și șapte schimbări la conducere. Niciuna dintre protagoniste nu s-a putut desprinde la mai mult de opt lungimi pe parcursul celor 40 minute de joc efectiv.

Formația antrenată de Melania Kokovay a deschis jocul extrem de curajos și s-a desprins pe tabela de marcaj în fața unei echipe ce a cunoscut înfrângerea o singură dată pe parcursul actualei ediții de campionat. Agronomia a reacționat și a terminat prima jumătate în avantaj, scor 42-37.

Repriza secundă a fost deosebit de spectaculoasă prin prisma suspansului oferit. Orădenii au luptat remarcabil în încurajările propriilor susținători, reușind să revină la conducere. De cealaltă parte, David Fometescu a confirmat că este unul dintre liderii acestei generații și a reprezentat un permanent pericol pentru apărarea gazdelor.

Echilibrul s-a păstrat literalmente până la final, Eduard Toth Șerbescu restabilind egalitatea la 68, cu șase secunde rămase pe timpul de joc. Moment în care Milan Sokic, unul dintre cei mai longevivi antrenori străini din baschetul juvenil românesc, a solicitat timp de odihnă. Acesta i-a încredințat mingea celui mai productiv jucător al său, însă încercarea lui Fometescu a fost imprecisă. La fel a fost și blocajul defensiv al CSM-ului, astfel încât Vlad Cecan a transformat o recuperare ofensivă în victorie pentru Agro, chiar la epuizarea timpului de joc.

De altfel, arbitrii au apelat la tehnologie pentru a se asigura că reușita lui Cecan a fost regulamentară. Imaginile au indicat că acesta a eliberat mingea exact la timp, astfel încât echipa din capitală a reușit să învingă formația gazdă după un meci de excepție ce i-a ținut atenți și cu zâmbetul pe buze pe Titus Nicoară și Bobe Nicolescu, doi dintre cei mai de seamă jucători români aflați în activitate la nivel de seniori, prezenți în Arena Antonio Alexe la acest duel spectaculos.

Celelalte rezultate consemnate miercuri (29.05) la turneul final al CN U16 Masculin:

– CSU Andu Sibiu vs Laguna București, scor 62-57
– CSȘ CSM Petrolul Ploiești vs U-BT Cluj-Napoca, scor 86-72
– Leii București vs LPS Tîrgu Mureș, scor 57-47

Competiția continuă. Joi (30.05) sunt programate jocurile rundei a 2-a din faza grupelor. Iată programul:

– LPS Tîrgu Mureș vs CSU Andu Sibiu – ora 12:15
– U-BT Cluj-Napoca vs Agronomia București – ora 14:30
– Laguna București vs Leii București – ora 16:45
– CSM CSU Oradea vs CSȘ CSM Petrolul Ploiești – ora 19:00

Toate meciurile au loc la Arena Antonio Alexe, intrarea publicului fiind liberă.

Jocurile pot fi urmărite în transmisiune directă pe canalul Youtube CSM Oradea.

Foto: Roby Boros