Start cu dreptul în semifinalele LNBM 2021

CSM CSU Oradea a repurtat o victorie în deschiderea seriei cu BCM U FC Argeș Pitești, contând pentru semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Rezultatul final al partidei desfășurate marți (25.05), la Arena Antonio Alexe, a fost de 78-54.

Partida a fost controlată de elevii lui Cristian Achim în întregime. Ei au deshis jocul montați și extrem de agresivi în ambele faze ale jocului. Acest nivel nu a putut fi contracarat de adversar, astfel încât CSM-ul s-a desprins la 28-16 în primele zece minute de joc. Secvența a 2-a a fost mai disputată. Piteștiul a reușit să se apropie, dar nu a putut să anuleze întregul deficit. Gazdele au reușit să mențină îhj nivel de apărare solid pe tot parcursul jocului și au rămas în control pe tabelă, scor 43-31, după 20 minute de joc.

Repriza secundă a consemnat noi desprinderi pentru gazde. Aaron Broussard a avut un joc impresionant în faza ofensivă, iar echipa a evoluat la un nivel ridicat din punct de vedere colectiv și a reușit să se desprindă la peste 20 puncte, bifând un succes categoric. Pe finalul partidei ambii antrenori au ales să-și retragă jucătorii utilizați mai mult.

Aaron Broussard a totalizat 22 puncte, 7 recuperări, Giordan Watson a adăugat 11 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, iar Arturas Valeika a încheiat cu 11 puncte, 9 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Tony Bishop a totalizat 18 puncte pentru BCM U FC Argeș Pitești.

Scorul general este de 1-0 pentru CSM CSU Oradea. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide.

Meciul 2 se dispută joi (27.05), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport și LookSport, respectiv pe FRB TV.