Stephen Holt a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea

Stephen Holt a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea. Americanul în vârstă de 30 ani, înalt de 1.93 metri se află la cel de-al 2-lea sezon consecutiv în roșu și albastru.

Holt evoluează cu precădere la poziția 2, dar poate fi utilizat și la celelalte poziții de perimetru. El se află în fața celui de-al 8-lea sezon din cariera profesionistă.

A absolvit liceul Jesuit în urmă cu 11 ani, respectiv universitatea Saint Mary’s. La nivel universitar a jucat 127 meciuri în patru sezoane. Pe parcursul primului a fost principala rezervă a echipei sale, iar în ultimele trei stagiuni a fost titular cu medii de peste 32 minute pe meci, culminând cu o medie de 37.5 minute pe partidă în ultimul sezon din NCAA. El are medii pe cariera universitară de 10.8 puncte, 4.2 recuperări, 2.4 pase decisive și 1.4 intercepții în 31.3 minute pe partidă.

Imediat după absolvire a semnat un angajament de jucător profesionist. De altfel, Holt a jucat în competiții redutabile în America, Australia și Europa. Iată pe scurt traiectoria sa sportivă în plan profesionist: Canton Charge (G-League), Melbourne United (Australia), MoraBanc Andorra, Tecnyconta Zaragoza (ambele primul eșalon din Spania), CEZ Nymburk (Cehia), Brisbane Bullets (Australia), Stal Ostrów Wielkopolski (Polonia), Astana (Kazahstan și Liga VTB, în două perioade diferite), respectiv Koper Primorska (Slovenia și Liga Adriatică).

În sezonul 2020/21, primul alături de CSM, Holt a avut medii statistice de 11.2 puncte, 2.9 recuperări și 2.0 pase decisive, cu 1.1 intercepții în aproape 27 minute pe meci pentru 12.1 la eficiență. De asemenea, a avut 58% la aruncările de două puncte, 42% la semicerc și 87% la linia de pedeapsă. El este jucătorul cu cel mai bun procentaj la aruncările libere din Liga Națională în sezonul precedent, dintre jucătorii care au executat cel puțin 65 aruncări libere.

Totodată, Holt a avut 7 apariții în Cupa României și tot atâtea în FIBA Europe Cup. El a ajutat Oradea să dispute două finale în competițiile interne și să cucerească prima medalie continentală din istoria clubului.

Holt este un jucător activ în ambele faze și dispune de calități pentru a avea impact atât în faza ofensivă, cât și în apărare. Agresivitatea și intensitatea îi permit să acopere în defensivă la poziții multiple, fiind deosebit de prezent în jocul de apărare și nu se sfiește să-și sacrifice prospețimea, adică să plătească tribut în atac pentru efortul susținut în apărare. La celălalt capăt al terenului se remarcă în mod deosebit prin aruncări de la mare distanță. De asemenea, este bun mânuitor de minge și poate să-și pună colegii în situații favorabile de a puncta, reprezentând o amenințare pentru echipa adversă printr-o gamă variată de opțiuni.