Stephen Holt continuă alături de CSM CSU Oradea

Stephen Holt a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea. Sportivul american, originar din statul Oregon, va bifa cel de-al 3-lea sezon consecutiv în uniforma roș-albastră.

Înalt de 1.93 metri, în vârstă de 31 ani, jucător de pozițiile 1-2, Holt se află la cel de-al 9-lea sezon în baschetul profesionist. El a absolvit universitatea Saint Mary’s în 2014.

Primul său angajament a fost alături de Canton Charge, satelitul lui Cleveland Cavaliers în G-League. A semnat primul contract în străinătate în 2015, când s-a alăturat lui Melbourne United. Un an mai târziu a ajuns pentru prima dată în Europa, fiind legitimat de MoraBanc Andorra.

Holt a mai jucat în Spania pentru Tecnyconta Zaragoza, după care a trecut la ERA Nymburk, formație alături de care a devenit campion al Republicii Cehe în 2017. S-a întors apoi la Antipozi, fiind legitimat de Brisbane Bullets. Următoarele sale angajamente au cuprins următoarele echipe: Stal Ostrów Wielkopolski, BC Astana, respectiv Koper Primorska.

În vara anului 2020, Stephen Holt a semnat cu CSM CSU Oradea. El a ajutat echipa noastră să joace finala în Liga Națională și Cupa României, respectiv să cucerească medalia de bronz în FIBA Europe Cup. În cel de-al 2-lea sezon la Oradea, Stephen a câștigat medalia de bronz în Liga Națională și a triumfat în manieră entuziasmantă în concursul de aruncări de trei puncte, organizat cu ocazia inaugurării Oradea Arena, pe 20 Aprilie anul curent, în cadrul All Star Game-ului.

Holt are 82 apariții în baschetul românesc cu medii statistice de 10.6 puncte, 3.4 recuperări, 2.5 pase decisive și 0.9 intercepții în aproape 27 minute pe meci pentru 12.1 la eficiență. El are 54% la aruncările de două puncte, 41% la semicerc și 84% la linia de pedeapsă.

În plus, Stephent a înregistrat 21 prezențe în FIBA Europe Cup alături de CSM Oradea, contribuind la cele 12 victorii obținute pe plan internațional în cursul ultimelor două campanii internaționale.

Stephen Holt este un jucător de mare angajament. El depune efort susținut în apărare, poate să joace perioade îndelungate de timp cu un nivel de intensitate ridicat și nu se sfiește să-și asume rolul de principal apărător al celui mai periculos jucător de perimetru din echipa adversă. Totodată, el are capacitatea să creeze, dar și să finalizeze în faza ofensivă. Totul este completat de caracterul și buna dispoziție de care dă dovadă în permanență, elemente ce au contribuit consistent la atmosfera din vestiar încă de la sosirea sa pe malul Crișului Repede.