Stephen Holt este noul jucător al CSM CSU Oradea

Stephen Holt este noul jucător al CSM CSU Oradea. Născut pe 6 decembrie 1991, în Portland Oregon, acesta se află la primul angajament în România.

Înalt de 1.93 metri, în vârstă de 29 ani, Holt acoperă pozițiile 1-2 și la nevoie chiar poziția 3. El are deja șase sezoane la activ în baschetul profesionist.

A absolvit liceul Jesuit în urmă cu zece ani, respectiv universitatea Saint Mary’s. La nivel universitar a jucat 127 meciuri în patru sezoane. Pe parcursul primului a fost principala rezervă a echipei sale, iar în ultimele trei stagiuni a fost titular cu medii de peste 32 minute pe meci, culminând cu o medie de 37.5 minute pe partidă în ultimul sezon din NCAA. El are medii pe cariera universitară de 10.8 puncte, 4.2 recuperări, 2.4 pase decisive și 1.4 intercepții în 31.3 minute pe partidă.

Imediat după absolvire a semnat un angajament de jucător profesionist. De altfel, Holt a jucat în competiții redutabile în America, Australia și Europa. Iată pe scurt traiectoria sa sportivă în plan profesionist: Canton Charge (G-League), Melbourne United (Australia), MoraBanc Andorra, Tecnyconta Zaragoza (ambele primul eșalon din Spania), CEZ Nymburk (Cehia), Brisbane Bullets (Australia), Stal Ostrów Wielkopolski (Polonia), Astana (Kazahstan și Liga VTB, în două perioade diferite), respectiv Koper Primorska (Slovenia și Liga Adriatică).

În sezonul 2019/20, Stephen a jucat pentru două echipe: Primorska și Astana.

A început stagiunea în Slovenia. El a avut 11 apariții în Liga Adriatică cu medii statistice de 10.3 puncte, 2.5 recuperări, 1.7 pase decisive pentru 8.4 la eficiență în 21.8 minute pe partidă. De asemenea, a jucat același număr de meciuri în campionatul Sloveniei. Aici a înregistrat medii statistice de 10.0 puncte, 3.5 recuperări, 2.5 pase decisive pentru 10.9 la eficiență în 22.2 minute pe meci.

Alături de Astana a bifat opt apariții în Liga VTB unde a înregistrat medii statistice de 8.9 puncte, 2.6 recuperări, 1.5 pase decisive și 0.8 intercepții în 24.8 minute pe partidă pentru 8.6 la eficiență.

Holt este un jucător activ în ambele faze ale jocului și dispune de calități pentru a avea impact atât în faza ofensivă, cât și în apărare. Agresivitatea și forța fizică îi permit să acopere în defensivă la poziții multiple. La celălalt capăt al terenului se remarcă în mod deosebit prin aruncări de la mare distanță. De asemenea, este bun mânuitor de minge și poate să-și pună colegii în situații favorabile de a puncta, reprezentând o amenințare pentru echipa adversă printr-o gamă variată de opțiuni.

În plan personal, Stephen Holt tocmai s-a căsătorit. El urmează să ajungă în România pe parcursul următoarelor zile, urmând să se supună protocoalelor în vigoare impuse de autoritățile române pentru cetățenii veniți în țară din Statele Unite ale Americii.