Stephen Holt s-a întors la Oradea

Stephen Holt s-a alăturat lui CSM CSU Oradea. Baschetbalistul american a revenit în localitatea de pe Crișul Repede în cursul zilei de luni (12.10), cu ocazia zilei orașului.

Holt a petrecut inițial 14 zile în izolare la Oradea, însă a fost nevoit să se întoarcă în America de urgență chiar în ziua în care ar fi ieșit din perioada de izolare. El s-a întors acasă pentru a fi alături de tatăl său, grav bolnav. La scurt timp după ce s-a întors în SUA, Stephen a anunțat că tatăl său a pierdut lupta cu boala și s-a stins din viață.

După o perioadă de doliu, Stephen a anunțat că este dispus să se întoarcă în România. Conducerea clubului a contactat un specialist în pregătire fizică din Belgrad, Serbia, acolo unde a ajuns încă din data de 28 septembrie. Holt a lucrat cu acesta în cele două săptămâni petrecute în capitala Serbiei.

Sâmbătă (10.10), Holt a efectuat un test COVID-19 în Serbia. Rezultatul acestuia a fost negativ, astfel încât a întrunit cerințele pentru a trece granița și a intrat pe teritoriul României. Baschetbalistul a făcut în această seară cunoștință cu noii săi colegi de echipă, iar începând de marți se va alătura acestora la antrenamente.

Între timp formalitățile în ceea ce privește transferul său internațional au fost îndeplinite, astfel încât Holt este jucător cu acte în regulă, legitimat la CSM CSU Oradea. El are șanse să debuteze la turneul de Cupa României programat a se desfășura la Oradea, în perioada 17-22 octombrie anul curent.

Premergător acestui eveniment, Holt, similar întregului personal sportiv de la secția de baschet a CSM CSU Oradea va fi supus unui nou test COVID-19, obligatoriu înaintea participării la un eveniment sportiv organizat pe teritoriul României.