Theodor Filotti s-a alăturat echipei de polo pe apă CSM Oradea

Echipa de polo a Clubului Sportiv Municipal Oradea a parafat un acord cu tânărul Theodor Filotti. Părțile au agreat să semneze un angajament de durată mai mare, dovadă că secția de polo pe apă dorește un proiect pe termen lung cu un nucleu de bază alcătuit din tineri jucători.

Noul jucător se află deja la Oradea și participă la ședințele de antrenament conduse de antrenorii Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu. El a semnat contractul în cursul zilei de miercuri (05.08).

Născut pe data de 22 ianuarie 2001, înalt de 1.95 metri și cântărind 105 kilograme, Filotti a evoluat ultima dată la Dinamo București, după ce a petrecut junioratul la Triumf București. El joacă pe post de centru.

A început să practice jocul de polo pe apă la vârsta de 8 ani. El are în palmares două titluri naționale la juniori II, obținute la categorii de vârstă superioare (născuți 2000 și 1999). De asemenea, a fost golgheterul competiției la generația 2001. Filotti a fost component al echipei naționale a României la Campionatul European de Juniori din anul 2017, în Malta. România s-a clasat pe locul al 11-lea la acel eveniment.

Antrenorul Dorin Costrăș dorește să lucreze cu tânărul Filotti pentru a-l ajuta să devină un fundaș de nădejde. Foarte tânăr, dar extrem de promițător, Theodor se potrivește în concepția echipei orădene, asemându-se ca vârstă majorității noilor săi colegi de echipă.

Foto: www.csdinamo.eu