Tiberiu Negrean revine la CSM Oradea

Tiberiu Negrean se întoarce la CSM Oradea. Poloistul acum în vârstă de 33 ani sosește de la Steaua București și revine la formația orădeană după cinci ani.

Sportivul originar din județul Cluj a mai jucat pentru formația de pe Crișul Repede în două perioade diferite. El măsoară 1.87 metri și are deja o experiență de aproape două decenii la nivel de seniori.

Negrean a deprins tainele jocului de polo pe apă alături de CSȘ Viitorul Cluj-Napoca, însă la vârsta de doar 12 ani a fost legitimat de Steaua București. Debutul său în primul eșalon al țării s-a consemnat la vârsta de doar 15 ani, alături de Voința Cluj (având dublă legitimare cu juniorii de la Steaua).

Ulterior a trecut la Rapid București, acolo unde a cunoscut consacrarea în Superliga Națională a României. El a devenit pentru prima dată cel mai bun marcator al campionatului României și a cucerit medalia de bronz alături de gruparea feroviară.

S-a întors apoi la Steaua București, unde a petrecut două sezoane, devenind de fiecare dată vicecampion național. A urmat transferul la CSM Oradea, acolo unde a obținut primele două titluri de campion național al României la nivel de seniori. Negrean a strălucit în acea perioadă și a reușit să atragă privirile echipelor de top din poloul european.

Astfel, în vara anului 2011 a acceptat oferta echipei Szolnoki Vízilabda Sport Club, angrenată în redutabilul campionat din Ungaria. El a disputat finala campionatului și cupei alături de amintita grupare.

În 2013 s-a întors la Oradea, acolo unde a evoluat până în 2017. A ajutat la câștigarea altor două titluri naționale, dar și la calificarea CSM-ului în finala LEN EuroCup – ediția 2016/17.

Tibi a semnat în vara anului 2017 cu Wasserfreunde Spandau 04 Berlin, campioana și cea mai cunoscută echipă din poloul german. El a obținut calificarea între primele opt echipe ale LEN Champions League alături de gruparea din capitala Germaniei. El a revenit apoi în țară, jucând pentru Steaua București în ultimii ani, cucerind noi titluri de campion al României.

Negrean a fost component al echipei naționale a României începând din anul 2006, an în care reprezentativa tricoloră s-a clasat pe locul 4 la Campionatul European – cea mai bună clasare din istoria poloului românesc. El a participat la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), Campionatele Mondiale de la Melbourne (2007), Roma (2009), Shanghai (2011) și Barcelona (2013), respectiv la cele Europene de la Belgrad (2006), Malaga (2008), Eindhoven (2012), Budapesta (2014) și Belgrad (2016).