Tinerii practicanți ai baschetului din Oradea se deplasează la Costinești pentru Festivalul Național de mini și baby baschet – ediția 2022

Festivalul Național de mini și baby baschet – ediția 2022 demarează cu ocazia începerii vacanței școlare de vară. Similar anilor anterior, evenimentul destinat celor mai tineri practicanți ai jocului de baschet din România se va desfășura la malul Mării Negre, mai exact la Costinești.

CSM Oradea și ACS Baschet Star Oradea vor lua startul cu mai multe echipe în competițiile destinate băieților. Este vorba despre două echipe în întrecerea de babybaschet (U10), două în cea de minibaschet, respectiv cu una în întrecerea U12.

La babybaschet vor lua startul două echipe. Baschet Star 1 Oradea a fost repartizată în Grupa D, iar Baschet Star 2 Oradea a fost repartizată în Grupa C. Nu mai puțin de 77 echipe s-au înscris în competiția rezervată sportivilor născuți după data de 1 Ianuarie 2012. Întrecerile de vor desfășura în perioada 13-18 Iunie 2022.

În schimb, la minibaschet, reprezentantele municipiului Oradea evoluează tot sub denumirea de Baschet Star 1 Oradea și Baschet Star 2 Oradea. Prima va juca în Grupa 12, iar cea de-a 2-a în Grupa 14. Ambele au fost înscrise în competiția începătorilor. La această competiție, rezervată sportivilor sub 12 ani, s-au înscris 126 echipe. Întrecerile la această categorie de vârstă se desfășoară în perioada 20-25 Iunie anul curent.

Cea de-a 3-a și ultima competiție organizată la malul Mării Negre sub egida Federației Române de Baschet este Campionatul Național U12. Aici, va evolua o echipă, sub denumirea de CSM CSU Oradea. Aceasta va fi înscrisă în Campionatul Național U13 Masculin – ediția 2022/23. Jocurile de la CN U12 Masculin sunt destinate sportivilor născuți după 1 Ianuarie 2010 și se desfășoară în perioada 27 Iunie – 2 Iulie 2022.

Urăm mult succes și distracție pe măsură celor mai tineri practicanți ai jocului de baschet din Oradea la primele provocări sportive oficiale pentru o bună parte dintre ei.