Toddrick Gotcher este noul jucător al echipei CSM CSU Oradea

Toddrick LeSean Gotcher este noul jucător al echipei CSM CSU Oradea. Baschetbalistul originar din Statele Unite ale Americii, în vârstă de 30 ani, sosește de la CSO Voluntari, formație alături de care a petrecut ultimii doi ani.

Născut pe data de 14 Martie 1993, originar din Dallas, statul Texas, Gotcher măsoară 1.92 metri și este jucător de poziția 2 și poate fi utilizat la poziția 1. El a absolvit liceul Lakeview Centennial, respectiv universitatea Texas Tech. Așadar, noul jucător al roș-albaștrilor a absolvit universitatea la care a evoluat Martin Zeno, unul dintre cei mai redutabili jucători din istoria CSM Oradea.

Cariera profesionistă a lui Toddrick a demarat în vara anului 2016, alături de Koroivos în primul eșalon al Greciei. A ptrecut un an la această grupare, după care a jucat câte un sezon pentru Cholet Basket (Franța), Ifaistos Limnou (Grecia), respectiv Besiktas Istanbul (Turcia).

În vara anului 2020 s-a alăturat lui MZT Skopje (Macedonia de Nord), formație alături de care a evoluat în Liga Adriatică, dar în cursul lunii Decembrie a acelui an s-a transferat în Grecia, la Charillaos Trikoupis, unde a îcheiat sezonul 2020/21.

Următorul angajament al lui Toddrick Gotcher a fost alături de CSO Voluntari, echipă alături de care a câștigat Cupa României în 2022, a disputat două supercupe și s-a calificat în finala Ligii Naționale 2022.

Gotcher a disputat 74 meciuri în Liga Națională, 9 în Cupa României și 2 în SuperCupa României, toate în uniforma celor de la CSO Voluntari. El a avut medii statistice de 13.2 puncte, 3.2 recuperări, 2.8 pase decisive și 1.4 intercepții în aproape 29 minute pe meci, cu 51% la aruncările de două puncte, 35% la semicerc și 83% la linia de pedeapsă.

Jucător polivalent, Gotcher va putea fi utilizat în diferite formule de joc, alături de ceilalți fundași din echipă. El va putea să-și asume rolul de principal mânuitor de minge, chiar dacă principala sa calitate rămâne finalizarea. Redutabil în aruncările de la mare distanță, Toddrick este un bun cunoscător al campionatului României și în același timp dispune de calitate pentru a putea menține un nivel ridicat de joc și ar putea să fie un component important al unității a 2-a pentru faza de atac.