Trei jucători de la CSM Oradea au fost convocați la lotul național U20 Masculin

Trei jucători de la CSM Oradea au fost convocați la echipa națională U20 Masculin a României. Reunirea este programată pentru data de 8 iulie, la București.

Potrivit convocatorului sosit pe adresa clubului roș-albastru, cei trei jucători sunt Vlad Marinău, Luca Năstruț și Enzo Vescan. Primii doi sunt născuți în anul 2003, iar cel din urmă în 2002. Cei trei au făcut parte din lotul echipei LPS Bihorul CSM Oradea în drum spre medaliile de argint la Campionatul Național U18 Masculin – ediția 2020/21. De asemenea, ei au fost vicecampioni naționali la aceeași categorie de vârstă în urmă cu doi ani și fac parte din lotul lărgit al echipei de seniori CSM Oradea.

Ei vor fi eligibili să participe la echipa națională U20 în vara anului următor, atunci când există speranțe că se vor putea organiza tradiționalele Campionate Europene, evenimente ce nu s-au disputat în 2020 și nu se vor desfășura nici în 2021.

Reprezentativa U20 Masculin a României va evolua la FIBA Youth European Challenger 2021, de la Sopron (Ungaria). Acest eveniment este programat pentru perioada 20-25 iulie anul curent. Tricolorii sunt repartizați în grupă alături de Macedonia de Nord, Elveția și Luxemburg, urmând ca apoi să joace meciuri de clasament cu echipe precum Belarus, Ungaria, Slovacia sau Kosovo.

Lotul național U20 Masculin al României se va pregăti în cadrul unui stagiu centralizat organizat la Târgoviște, între 9 și 18 iulie anul curent.