Trei jucători de la CSM Oradea încep participarea la FIBA U20 European Challenger

Trei jucători de la CSM Oradea au fost incluși în lotul de 12 cu care România participă la FIBA U20 European Challenger de la Sopron, Ungaria. Turneul se desfășoară între 20 și 25 iulie în localitatea aflată foarte aproape de frontiera cu Austria. Cei trei sportivi fac parte din efectivul selectat de antrenorii Florin Nini și Ionuț Băscoveanu.

Lotul U20 masculin al României s-a reunit pe 9 iulie, la Târgoviște. Aici au fost prezenți 17 jucători, pentru ca la încheierea acestui stagiu centralizat efectivul să fie redus la 12 jucători.

Programul României la Sopron este următorul:

  • Marți (20.07), ora 19:00, vs Elveția
  • Miercuri (21.07), ora 17:30, vs Macedonia de Nord
  • Joi (22.07), vs ora 16:00, vs Luxemburg

La eveniment mai participă patru echipe, repartizate în cealaltă grupă. Este vorba despre Belarus, Ungaria, Slovacia și Kosovo. Primele două clasate în ambele grupe avansează în grupa valorică 1-4, iar ultimele două vor juca în turneul 5-8.

Marinău și Năstruț sunt născuți în anul 2003 și sunt convocați, alături de Bogdan Creț, la lotul U18, ce are programată acțiunea sa mai târziu în această vară. Vescan s-a născut în anul 2002.

Cei trei au făcut parte din lotul echipei LPS Bihorul CSM Oradea în drum spre medaliile de argint la Campionatul Național U18 Masculin – ediția 2020/21. De asemenea, ei au fost vicecampioni naționali la aceeași categorie de vârstă în urmă cu doi ani și fac parte din lotul lărgit al echipei de seniori CSM Oradea.

Ei vor fi eligibili să participe la echipa națională U20 în vara anului următor, atunci când există speranțe că se vor putea organiza tradiționalele Campionate Europene, evenimente ce nu s-au disputat în 2020 și nu se vor desfășura nici în 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *