Trei juniori orădeni vor juca pentru U-BT Cluj-Napoca la puternicul turneu Adidas Next Generation de la Belgrad

Trei dintre juniorii CSM LPS Bihorul Oradea au plecat în cursul zilei de duminică (21.03) la Cluj-Napoca, acolo unde se vor alătura echipei U18 a U-BT Cluj-Napoca pentru o serie de antrenamente. Ulterior, mai exact la finele săptămânii viitoare, această grupare va lua startul la turneul Adidas Next Generation Tournament, organizat de Euroleague Basketball, la Belgrad.

Inițial turneul ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 21-23 februarie 2021, însă el a fost amânat la solicitarea gazdelor de la Steaua Roșie Belgrad. În perioada premergătoare intervalului de timp menționat sportivii acestei grupări au fost diagnosticați cu COVID-19, iar activitatea echipei de juniori a celebrului club din capitala Serbiei a fost oprită. Prin urmare evenimentul a fost reprogramat pentru perioada 26-28 martie.

Cei trei juniori ai clubului nostru sunt Vlad Marinău (n.2003), Luca Năstruț (n.2003), respectiv Marian Schmidt (n.2004). Ei vor face joncțiunea cu componenții echipei U18 de la U-BT Cluj-Napoca, antrenată de Milorad Perovic și Horia Pascu.

Reamintim că cele două cluburi au convenit că un astfel de acord este în beneficiul baschetului românesc și implicit al tinerilor jucători legitimați la CSM LPS Bihorul Oradea. Beneficiile unei experiențe de această natură pot fi de mare utilitate tuturor părților implicate, iar oportunitatea de a juca la acest nivel nu trebuia ratată atunci când ea se ivește. Pe această cale, clubul nostru transmite felicitări lui U-BT Cluj-Napoca pentru participarea la această competiție, una în care sportivii legitimați la CSM LPS Bihorul Oradea ar putea juca dacă toate condițiile existente în contextul actual vor permite acest lucru.

Vlad Marinău este originar din Oradea și a fost campion național de minibaschet. Acesta este conducător de joc. De asemenea, el a cucerit mai multe distincții și medalii, incluzând argintul la Campionatul Național U18 masculin – ediția 20108/19, având când avea doar 16 ani. El are deja o bogată experiență internațională participând la două ediții ale Campionatului European U16 masculin – Divizia B, la alte turnee internaționale sub tricolor, dar și alături de LPS Bihorul CSM Oradea în European Youth Basketball League, precum și în campionatul național al Ungariei la diferite categorii de vârstă.

Vlad este unul dintre cei mai longevivi componenți ai academiei CSM Oradea. El a jucat sub comanda Anamariei Mesaros, lui Călin Pop, Dusan Petrovic, Zoran Vranes, Valeria Scheiner și a lucrat din punct de vedere individual cu mai mulți antrenori între care îi putem enumera pe Radovan Markovic, David Karsai și Milan Mitrovic. De asemenea, Marinău a primit credit din partea antrenorului Cristian Achim, sub comanda căruia a debutat în Liga Națională și Cupa României.

Luca Năstruț s-a născut la Satu Mare. Aici a descoperit jocul de baschet, pe care inclusiv mama sa l-a practicat. Luca a făcut inițierea și primii ani de juniorat alături de LPS CSȘ Satu Mare. El s-a alăturat lui LPS Bihorul CSM Oradea în urmă cu câțiva ani și a făcut parte din echipa ce a cucerit argintul național în 2019 la categoria U18. Jucător de poziția 2, Luca a participat la Campionatul European U16 masculin – Divizia B din vara anului 2019.

Năstruț și Marinău fac parte din lotul echipei de seniori CSM CSU Oradea. Cel din urmă a jucat inclusiv în finala Cupei României la baschet masculin (seniori) – ediția 2019/20.

Marian Schmidt este originar din Timișoara. Acesta a deprins tainele jocului de baschet în localitatea de proveniență, alături de CSȘ Bega. El s-a alăturat lui LPS Bihorul CSM Oradea în vara anului 2019, după ce a participat la Campionatul European U16 masculin – Divizia B din vara anului 2019. El măsoară 2.05 metri și evoluează la pozițiile 4-5, fiind considerat unul dintre cei mai talentați și înzestrați tineri baschetbaliști români ai generației sale. Marian s-a născut în anul 2004, fiind cu un an mai tânăr decât cei doi colegi ai săi, dar și decât limita de vârstă admisă pentru turneul de la Belgrad.

În cadrul turneului din capitala Serbiei, U-BT Cluj-Napoca va miza și pe cei trei jucători de la CSM LPS Bihorul Oradea. În cadrul evenimentului programat a se desfășura între 26-28 martie anul curent vor participa următoarele echipe: Partizan NIS Belgrad, Crvena Zvezda mts (Steaua Roșie) Belgrad, Mega SoccerBet Belgrad (toate din Serbia), Buducnost VOLI Podgorica (Muntenegru), Cedevita Olimpija Ljubljana (Slovenia), Lokomotiv Kuban Krasnodar (Rusia), respectiv Maccabi Tel-Aviv (Israel).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *