Tudor Botea a fost transferat la CSM Oradea

CSM Oradea a semnat un contract cu jucătorul de handbal Tudor Botea. Nascut pe 7 iulie 1997, la Baia Mare, Tudor a inceput handbalul alaturi de profesorul Florin Mironescu, în localitatea de bastina. Botea a fost de 6 ori campion national la nivel de juniori, avand la activ si convocari la lotul national de tineret al Romaniei.

In 2016 a ajuns la CS Minaur, alaturi de care a promovat in Liga Nationala. Tudor evolueaza pe postul de inter stanga si este cotat ca unul dintre tinerii handbalisti de perspectiva ai viitorului.

„Am venit la Oradea ambitionat de dorinta de a juca, preconizez ca nu o sa fie greu sa ma integrez, deoarece am intalnit un colectiv unit, si sper sa ajut echipa la indeplinirea obiectivelor” – a declarat Tudor Botea inaintea primului meci in tricoul echipei de pe malul Crisului Repede.

Botea a jucat în dubla amicală cu Minaur Baia Mare de la mijlocul acestei săptămâni. El va juca alături de CSM Oradea și sâmbătă (20.01), atunci când este programat jocul cu Politehnica Timișoara. Ulterior, bihorenii vor juca alte două meciuri de pregătire, pe 24 și 25 ianuarie, cu Potaisa Turda și Universitatea Cluj-Napoca. Toate jocurile se vor desfășura în deplasare.

Returul în cel de-al 2-lea eșalon handbalistic al României este programat să demareze pe 25 februarie.