Tudor Fometescu a semnat un nou contract cu CSM Oradea

CSM Oradea și Tudor Fometescu au parafat un nou acord. Părțile au semnat un angajament cu valabilitate pentru sezonul competițional 2022/23, acesta urmând să fie cel de-al 6-lea sezon consecutiv de colaborare.

Originar din capitala țării, Tudor măsoară 1.90 metri. El s-a născut pe dara de 9 martie 1999 și evoluează în principal la poziția 2. Multiplu campion național la nivel juvenil, alături de CS 4Sports Agronomia București, după ce a început să practice jocul de baschet la o altă grupare din capitala României, ACS Magic Champions, Fometescu s-a alăturat lui CSM CSU Oradea la jumătatea sezonului competițional 2017/18.

Palmaresul lui Tudor alături de CSM CSU Oradea cuprinde două titluri de campion al României, o SuperCupa a României, patru finale de Cupa României și încă o finală de Liga Națională. Totodată, a fost medaliat cu bronz în FIBA Europe Cup – ediția 2020/21.

Fometescu are 119 apariții în baschetul românesc la nivel de seniori, toate pentru CSM Oradea. De asemenea, el a apărat culorile clubului orădean și pe plan internațional, în FIBA Europe Cup, respectiv în preliminariile Basketball Champions League. Totodată, Tudor este component al echipei naționale de baschet masculin a României.

Directorul CSM Oradea, Șerban Sere, a precizat următoarele în ceea ce privește continuarea colaborării cu Tudor Fometescu:

„Suntem preocupați de jucătorii autohtoni. Ne dorim să avem cât mai mulți baschetbaliști pe care să ne putem baza în competițiile în care participă echipa noastră, iar un element foarte important în acest sens este legat de jucătorii români. De altfel, ne străduim să-i ajutăm pe tinerii jucători din academia noastră să facă pasul spre prima echipă, dar în același timp este îmbucurător să constatăm că jucătorii care deja fac parte din prima echipă progresează ca nivel de exprimare în joc.

Tudor Fometescu este un jucător talentat, care a progresat foarte mult de când a venit la Oradea. Eu doresc să îi mulțumesc pentru seriozitatea de care dă dovadă în pregătire și consider că este ceva firesc să ne dorim să continuăm colaborarea cu el. Faptul că am parafat un nou acord înseamnă că și Tudor este dornic să facă în continuare parte din echipa noastră, iar pe această cale îi doresc să continue pe o perioadă cât mai lungă alături de noi.”

Joi (02.12), Tudor Fometescu a reușit cea mai bună prestație a carierei sale. El a reușit recorduri personale la eficiență și recuperări, fiind unul dintre principalii artizani ai victoriei repurtate de CSM CSU Oradea în fața lui Rapid București în restanța contând pentru etapa a 6-a.