Tudor Fometescu vorbește după cea mai bună prestație stagională

Tudor Fometescu a fost unul dintre cei mai productivi jucători ai CSM CSU Oradea în victoria cu Rapid București, scor 93-64, într-un meci restant, desfășurat joi (02.12), contând pentru etapa a 6-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22.

Titularizat în angrenajul formației orădene, Fometescu a bifat 23 minute de joc, perioadă în care a contribuit cu 7 puncte, având 3/7 la aruncările din acțiune. El a bifat 10 recuperări (3 ofensive), 3 pase decisive și o intercepție, cu o posesie pierdută pentru 16 la eficiență și 21 la +/-.

Aceasta a fost cea mai bună prestație stagională pentru Tudor Fometescu. El a reușit recorduri personale ale carierei la eficiență și recuperări într-un meci.

La finalul întâlnirii, Tudor a declarat următoarele:

„A fost un meci bun pentru noi. Consider că am obținut o victorie clară, la capătul unui meci pe care l-am controlat aproape în totalitate. Este un nou meci, după cel de la Miercurea Ciuc, în care am avut o abordare potrivită. Spre deosebire de multe alte partide în aceste meciuri am jucat bine, ca echipă, de la început, nu doar în repriza a 2-a.

În ceea ce privește jocul meu, sunt de părere că a fost în nota echipei. Am fost agresiv în apărare și am avut un nivel mai mare de implicare în atac. Este un obiectiv de-al meu ca să fiu mai prezent în ofensivă și mă simt confortabil să fac acest lucru. Îmi doresc să fiu util echipei și la acest capitol.”

Întrebat cum se simte după al 3-lea meci în tot atâtea locații în decurs de cinci zile calendaristice, după cel disputat cu echipa națională în Luxemburg, urmat de jocul la Miercurea Ciuc și cel din această seară, Fome a opinat:

„Pe mine nu mă afectează această succesiune de meciuri. Sunt jucător și îmi place să fiu în teren, să particip la meciuri. Nu am nicio problemă că peste două zile avem un nou meci. Ba chiar din contră. Urmează un nou meci important pentru noi și este important să rămânem focusați pe ce avem de făcut.”

În nouă apariții la nivelul Ligii Naționale – ediția 2021/22, Fometescu are medii statistice de 2.9 puncte, 1.8 recuperări, 0.8 pase decisive pentru 3.6 la eficiență.

Foto: Roby Boros