Tudor Gheorghe a semnat un nou angajament cu CSM Oradea

Tudor Gheorghe a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea. Părțile au convenit asupra unui angajament cu valabilitate pentru sezonul competițional 2023/24. În vârstă de 26 ani, înalt de 1.84 metri, sportivul originar din Brașov evoluează la poziția 1.

Gheorghe s-a alăturat formației de pe Crișul Repede în urmă cu un an și a fost primit în cadrul echipei cu brațele deschise. Chiar dacă el a suferit o accidentare la scurt timp după ce s-a alăturat echipei în pregătiri, după ce a petrecut o perioadă îndelungată în programul primei reprezentative a României, Tudi s-a adaptat în uniforma roș-albastră, ajutând echipa în toate modurile.

Baschetbalistul român a bifat 36 apariții în Liga Națională, acolo unde a reușit să se califice în finală pentru a 2-a oară în carieră. Gheorghe a avut medii de 3.9 puncte, 1.4 pase decisive și 0.8 recuperări pentru 4.1 la eficiență în 12 minute pe partidă. În plus, el a bifat apariții în uniforma CSM-ului atât în Cupa României, cât și în FIBA Europe Cup.

Devenit vicecampion al României pentru prima dată, după ce în 2017 a câștigat titlul național, Tudor Gheorghe are deja opt sezoane la activ în Liga Națională. El a jucat pentru U-BT Cluj-Napoca (între 2015/17), SCM Timișoara (2017/18), respectiv FC Argeș Pitești (2018/22). A debutat la nivel de seniori în sezonul 2013/14, alături de CSU Cuadripol Brașov, formație pentru care a evoluat în cel de-al 2-lea eșalon al României.

Gheorghe are 225 meciuri jucate în Liga Națională și 24 în Cupa României. Tudi are medii statistice pe carieră de 3.9 puncte, 1.6 pase decisive și 0.9 recuperări pentru 3.5 la eficiență în 14 minute pe meci. De asemenea, are 48% la aruncările de două puncte, 35% la semicerc și 84% la linia de pedeapsă.

Tudor Gheorghe a jucat pentru echipele naționale ale României la diferite categorii de vârstă, incluzând juvenil, universitar și seniori. A câștigat Campionatul European U20 Masculin Divizia B – ediția 2017, chiar la Oradea. În prezent face parte din prima reprezentativă tricoloră, fiind convocat la acțiunea din această vară, contând pentru precalificările FIBA EuroBasket 2025.