Turneul de calificare al Grupei B din Cupa României la baschet masculin – ediția 2020/21 se va desfășura la Oradea, în perioada 8-13 noiembrie

Luni (26.10), Consiliul Director al Federației Române de Baschet a stabilit ca turneele de calificare ale Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21 să se desfășoare în perioada 8-13 noiembrie anul curent. Una dintre cele trei grupe va fi găzduită la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Reamintim că acest eveniment ar fi trebuit să se desfășoare între 17-23 octombrie anul curent, dar în urma rezultatelor testării COVID-19 la majoritatea echipelor participante s-a luat decizia de a suspenda evenimentul, lucru valabil pentru toate cele trei grupe de calificare.

CSM CSU Oradea face parte din Grupa B în faza inaugurală a amintitei competiții. Roș-albaștrii se vor confrunta pentru un loc la turneul final cu CSA Steaua București, SCM Universitatea Craiova, BC Athletic Constanța și CSM VSK Miercurea Ciuc. Cele cinci echipe se vor confrunta pe sistemul fiecare cu fiecare. Primele două clasate se califică la turneul final, acolo unde ar putea avansa și a 3-a clasată.

Potrivit normelor în vigoare, delegațiile celor cinci echipe participante vor domicilia în aceeași unitate de cazare pe tot parcursul evenimentului, adică între 7-13 noiembrie. Echipele se vor deplasa de la hotel spre sală cu autocarul/microbusul pentru antrenamente și meciuri, iar la încheierea acestora trebuie să se întoarcă la hotel. De altfel, Arena Antonio Alexe va fi rezervată pe tot parcursul perioadei menționate pentru găzduirea acestui eveniment sportiv.

Echipele vor ajunge la Oradea pe parcursul datei de 7 noiembrie, urmând să aibă câte o poziție de antrenament asigurată. O zi mai târziu demarează competiția. Fiecare echipă va disputa câte patru partide, având prin rotație câte o zi de pauză. De asemenea, între runda a 3-a și a 4-a va fi o zi de pauză a competiției.

Programul jocurilor:

Etapa 1 – 08.11.2020

  • CSM VSKC Miercurea Ciuc vs Steaua Bucuresti
  • SCM Craiova vs ABC Athletic Constanta

Etapa 2 – 09.11.2020

  • CSM Oradea vs CSM VSKC Miercurea Ciuc
  • Steaua Bucuresti vs SCM Craiova

Etapa 3 – 10.11.2020

  • ABC Athletic Constanta vs CSM Oradea
  • SCM Craiova vs CSM VSKC Miercurea Ciuc

Etapa 4 – 12.11.2020

  • CSM Oradea vs SCM Craiova
  • Steaua Bucuresti vs ABC Athletic Constanta

Etapa 5 – 13.11.2020

  • CSA Steaua Bucuresti vs CSM Oradea
  • Athletic Constanta vs CSM VSKC Miercurea Ciuc

Potrivit normelor în vigoare impuse de autoritățile române, accesul publicului în arenele sportive nu este permis la ora actuală.