Un an de la câștigarea medaliei de bronz în FIBA Europe Cup

25 Aprilie 2021. Un an de la momentul în care CSM Oradea a cucerit prima medalie europeană la baschet. În urmă cu un an calendaristic, roș-albaștrii au învins BC Parma Perm, din Rusia, scor 85-76, în meciul pentru locul 3 al FIBA Europe Cup.

Confruntarea s-a desfășurat la Menora Mivtachim Arena din Tel-Aviv – cea mai cunoscută și veche arenă de baschet de mare capacitate activă în Europa în care CSM-ul a avut oportunitatea să joace.

A fost un meci controlat de orădeni. Aceștia s-au desprins la un maxim de 20 puncte pe parcursul primei reprize, însă reprezentanta Rusiei a reacționat și s-a apropiat amenințător pe tabela de marcaj. Efortul colectiv și câteva sclipiri individuale au reușit să mențină CSM CSU Oradea în avantaj până la finalul jocului, acolo unde a așteptat-o medalia de bronz.

Aaron Broussard a totalizat 21 puncte, 5 recuperări, iar Giordan Watson a adăugat 20 puncte, 3 intercepții pentru CSM CSU Oradea. Alte contribuții consistente au avut Garlon Green și Dragan Zekovic, ambii cu câte 13 puncte marcate. De cealaltă parte, Eigirdas Zukauskas a totalizat 24 puncte, 7 recuperări.

Lotul CSM CSU Oradea la Final Four-ul de la Tel-Aviv i-a cuprins pe: Stephen Holt, Aaron Broussard, Giordan Watson, Arturas Valeika, Garlon Green, Bobe Nicolescu, Cătălin Baciu, Dragan Zekovic, Nikola Markovic, Tudor Fometescu, Edward Petrescu, Enzo Vescan și Ramone Moore. Staff-ul tehnic a fost alcătuit din Cristian Achim, Milan Mitrovic, Radovan Markovic și Marius Marinău, iar cel medical i-a cuprins pe Cristian Dan și Alin Iova.

Parcursul european din sezonul 2020/21 a fost afectat de pandemia COVID-19. Prima fază a competiției s-a desfășurat sub forma unui turneu la Istanbul, acolo unde CSM CSU Oradea a învins pe Besiktas din localitate, dar a pierdut cu Balkan Botevgrad și BC CSU Sibiu. Cu toate acestea, roș-albaștrii s-au calificat de pe locul al 3-lea. Faza a 2-a s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe din Oradea sub forma unui turneu, ce a cuprins optimile și sferturile de finală. Aici, CSM-ul a trecut de BC Dnipro și UnaHotels Reggio Emilia, calificându-se în Final Four-ul de la Tel-Aviv. Orădenii au cedat în semifinala cu BM Slam Stal Ostrow, după care i-au învins pe cei de la Parma Perm pentru a-și trece în cont primele medalii europene din istoria secției de baschet.