Un aur și un argint național pentru sportivii legitimati la CSM Liberty Oradea la CN de Sambo pentru seniori – ediția 2018

  1. Laszlo Szoke și Dan Fâșie, sportivi legitimați la secția de judo a CSM Liberty Oradea, au obținut medalii la Campionatul Național de Sambo pentru seniori – ediția 2018. Evenimentul s-a desfășurat la București.

Szoke (foto) a devenit campion al României și a obținut medalia de aur în proba de 68 kilograme masculin. În schimb, Fâșie este vicecampion național și medaliat cu argint în limitele categoriei 74 kilograme masculin.

La eveniment au participat orădeni, actualmente legitimați la alte cluburi. Notabil este rezultatul obținut de Lorena Podelenczki, locul 1 în proba de 72 kilograme feminin, respectiv Petras Patricia, locul 1 în limitele categoriei 60 kilograme feminin.

Sambo este o disciplină ce îmbină o combinație între judo și jiu-jitsu japonez, shuai jiao chinez, bukh barilda mongol, wrestling și box francez, kokh armen, chidaoba gruzin și trântă moldovenească.