Un titlu național și cinci medalii pentru CSM Oradea la Finala CN de Judo pentru seniori, individual

Poiana Brasov a găzduit, în perioada 25-27 martie 2021, Finala Campionatului Național de Judo pentru seniori, individual. La această competiție judo-ul orădean a fost reprezentat de 14 sportivi. Zece băieți de la CSM Oradea s-au aflat între protagoniști, alături de trei fete de la LPS Bihorul Oradea și una de la CS Crișul Oradea.

Secția de judo de la CSM Oradea și-a propus obținerea a 1-2 titluri de campioni și a încă 3-4 medalii, obiectiv realizat. Există însă regretul ratării a cel puțin două medalii de aur la categoriile 73 și 81 kg.

Recolta la acest Campionat Național de seniori pentru CSM Oradea a însemnat cinci medalii, dintre care doar una de aur. Iată medaliații:

  • Loc 1 (Campion Național) – Alex George Creț (categoria 90 kg, foto)
  • Loc 2 (Vicecampion Național) – Claudiu Neagu (73 kg)
  • Loc 3 (Medalii de bronz) – Robert Boldiș (66 kg), Vlad Vișan (81 kg), Valentin Radu (100 kg)
  • Loc 5 (învinși în finalele mici) – Adrian Olaru (73 kg), David Fodor (81 kg)

Sportivii de la CSM Oradea, sunt pregătiți de profesorii Laszlo Szoke, Dan Fâșie și Emil Morar.

Antrenorul Emil Morar a opinat acest bilanț în felul următor:

„Rezultatele obținute sunt bune, normale, cu aprecieri pozitive pentru tinerii Alex Creț, Claudiu Neagu și Robert Boldiș, cu mențiunea obținerii unor rezultate sub posibilități din partea experimentaților Daniel Matei, Răzvan Bodea, Vlad Vișan sau a componenților lotului, Adrian Olaru și David Fodor. Aceștia puteau obține clasări mai bune cu un plus de încredere și mai multă dorință.”

În întrecerea feminină, s-a remarcat doar tânăra de 15 ani, Iasmina Gyoker, clasată pe locul 5 la categoria 70 kg. Ea este legitimată la CS Crișul Oradea, fiind pregătită de profesoarele Olimpia Ianc și Ioana Hanaș.