Valentin Ivancenco a fost convocat la echipa națională a Republicii Moldova

Valentin Ivancenco, component al echipei CSM Oradea, a fost convocat la echipa națională de handbal masculin seniori a Republicii Moldova. Convocatorul a fost transmis pe adresa clubului în cursul zilei de marți (14.03).

În perioada 24-30 Aprilie anul curent, la Varna (Bulgaria), se va desfășura IHF Men’s World Emerging Nations Championship. Sportivul legitimat la CSM Oradea urmează să se alăture echipei naționale a Republicii Moldova în data de 17 Aprilie anul curent.

În vârstă de 25 ani, înalt de 1.89 metri și cântărind 80 kilograme, Ivancenco se află la cea de-a 2-a experiență în handbalul românesc. El evoluează pe post de centru.

Originar din Republica Moldova, jucător născut în anul calendaristic 1998, Valentin a jucat pentru ȘSSH Chișinău între 2007 și 2017. Alături de această grupare a evoluat la diferite categorii de vârstă pe plan național în țara vecină și a debutat la nivel internațional, jucând în Challenge Cup.

Au urmat două sezoane alături de Kartina TV Tiraspol, echipă cu care a evoluat atât în campionatul din Moldova, cât și în Challenge Cup. El a înregistrat participări în competițiile menționate pe parcursul stagiunilor 2017/18 și 2018/19. În vara anului 2019 s-a alăturat echipei Steaua București. Ivancenco a petrecut trei sezoane alături de gruparea militară.

Ivancenco a fost component al echipelor naționale U18, U19 și U20 ale Republicii Moldova. El este în prezent component al primei reprezentative a acestei țări.

Foto: Roby Boros