Valentin Ivancenco este noul centru al echipei de handbal CSM Oradea

Valentin Ivancenco a semnat un angajament cu echipa de handbal CSM Oradea. Acesta sosește de la CSA Steaua București.

În vârstă de 24 ani, înalt de 1.89 metri și cântărind 80 kilograme, Ivancenco se află la cea de-a 2-a experiență în handbalul românesc. El evoluează pe post de centru.

Originar din Republica Moldova, jucător născut în anul calendaristic 1998, Valentin a jucat pentru ȘSSH Chișinău între 2007 și 2017. Alături de această grupare a evoluat la diferite categorii de vârstă pe plan național în țara vecină și a debutat la nivel internațional, jucând în Challenge Cup.

Au urmat două sezoane alături de Kartina TV Tiraspol, echipă cu care a evoluat atât în campionatul din Moldova, cât și în Challenge Cup. El a înregistrat participări în competițiile menționate pe parcursul stagiunilor 2017/18 și 2018/19. În vara anului 2019 s-a alăturat echipei Steaua București. Ivancenco a petrecut trei sezoane alături de gruparea militară.

Ivancenco a fost component al echipelor naționale U18, U19 și U20 ale Republicii Moldova. El este în prezent component al primei reprezentative a acestei țări. De altfel, la începutul acestui an a jucat în compania echipei naționale a României, în campania de calificare la Campionatul Mondial de handbal.