Victorie convingătoare împotriva lui Dinamo București

CSM CSU Oradea a învins Dinamo București, scor 97-75, într-un meci din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat miercuri (20.01), la Arena Antonio Alexe.

Partida a demarat cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. S-au consemnat patru schimbări la conducere pe tabela de marcaj, după care roș-albaștrii s-au dezlănțuit pe faza ofensivă. De altfel, CSM CSU Oradea avea 86% la aruncările de două puncte după 20 minute de joc, ratând doar două astfel de încercări.

Ofensivele au funcționat remarcabil pe tot parcursul primelor zece minute de joc, scorul la prima pauză fiind de 32-22. Antrenorul Cristian Achim a intrat în rotație apelând la zece jucători în prima repriză. Același număr de jucători a utilizat și Dinamo București în perioada menționată. Cel mai mare avantaj a fost de 18 lungimi, dar formația din capitală s-a apropiat la opt lungimi. Repriza s-a terminat cu scorul de 53-41, ambele protagoniste irosind ultima posesie.

Repriza secundă a fost controlat de orădeni. Aceștia au avut un nivel de joc net superior lui Dinamo București pe tot parcursul secvenței a 3-a, iar ecartul s-a apropiat de aproape 30 puncte în aceste condiții. Singura problemă a bihorenilor a fost legată de posesia mingii, roș-albaștrii având 24 mingi pierdute. Celelalte capitole statistice au fost favorabile CSM-ului. De altfel, antrenorul Achim a jucat la final de meci cu Tudor Fometescu la poziția 1 și a acordat minute de joc tuturor componenților echipei.

Garlon Green a fost responsabil cu spectacolul în această seară marcând 16 puncte și reușind numeroase acțiuni cu finalizare deasupra ineului. Stephen Holt a adăugat 14 puncte, iar Aaron broussard și Dragan Zekovic au terminat cu câte 10 puncte fiecare. În replică, Armin Cane a totalizat 19 puncte, 5 recuperări, iar TJ Price a adăugat 17 puncte.

CSM CSU Oradea are 8-2 la general și urmează să se dueleze cu SCM U Craiova. Acest meci are loc joi (21.01), ora 19:00, tot la Arena Antonio Alexe, în direct pe internet.