Victorie cu Legia Varșovia și calificare în TOP 16 din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea s-a calificat în TOP 16 din FIBA Europe Cup după ce a obținut a 3-a victorie consecutivă în Grupa J, respectiv pe cea de-a 6-a în succesiune în toate competițiile. Bihorenii au obținut prima victorie în fața lui Legia Varșovia. Scorul final al partidei desfășurate miercuri (22.11) a fost 93-74.

Jocul a început cu Neal, Richars, Pearson, Tarolis și Freeman. Oaspeții au fost extrem de inspirați în faza de atac pe tot parcursul primelor zece minute de joc. Apărarea orădeană a fost mai mereu cu un pas în urmă, iar nivelul de agresivitate defensivă a lăsat mult de dorit. Cătălin Baciu a avut un impact major imediat după ce a intrat pe teren, fiind prezent atât la finalizate, cât și la recuperare. De altfel, CSM-ul a comis doar două faulturi în primele 16 minute ale partidei. Legia s-a desprins la 33-21 în primul act.

Sfertul 2 a demarat în forță pentru roș-albaștri. Ei au înscris primele 13 puncte și au venit la conducere, orădenii având șapte marcatori. Reacția polonezilor a venit, echipele succedându-se de mai multe ori la conducere pe tabela de marcaj. Oradea a avut prezență la recuperare ofensivă, însă a pierdut posesia mingii de zece ori. Jon Arledge și-a făcut debutul pentru bihoreni, el având o scurtă apariție pe parchet. Repriza s-a terminat cu un capac semnat Freeman, scorul fiind de 45-45.

Sfertul al 3-lea a demarat cu o triplă semnată Christian Vital, dar CSM CSU Oradea a continuat mult mai bine. Apărarea a fost la alt nivel decât în prima repriză, iar Kris Richard a avut un aport deosebit în ambele faze ale jocului. Ceilalți jucători ai roș-albaștrilor și-au adus aportul și au desprins echipa gazdă la zece puncte în minutul 29 al confruntării. Sfertul al 3-lea s-a terminat cu o nouă triplă și scorul a devenit 69-56 în favoarea gazdelor.

Ultimul act a început în nota de dominare a gazdelor. Oradea s-a desprins la un maxim de 23 lungimi, iar de aici și până la final jocul a fost controlat de bihoreni. De altfel, ei au completat o prestație de excepție, consemnată în sferturile 2, 3 și 4, CSM-ul bifând una dintre cele mai convingătoare victorii în actuala stagiune, cu o contribuție majoră din parte majorității componenților rotației de bază.

Kris Richard a reușit 24 puncte, Donatas Tarolis a adăugat 15 puncte, 4 pase decisive, Nijal pearson a terminat cu 13 puncte, Cătălin Baciu a avut 13 puncte, 13 recuperări, Bobe Nicolescu a izbutit 11 puncte, iar Erick Neal a încheiat cu 10 puncte, 10 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. În replică, Christian Vital a reușit 17 puncte, 5 recuperări pentru Legia Varșovia.

CSM CSU Oradea a încheiat cu 4-2 la general și s-a clasat pe locul al 2-lea în Grupa J. Datorită victoriei categorice din ultima etapă, roș-albaștrii au obținut calificarea în TOP 16 din FIBA Europe Cup pentru a 5-a oară consecutiv.