Victorie de mare prestigiu pentru CSM CSU Oradea în cupele europene

CSM CSU Oradea a repurtat un succes de mare prestigiu pentru sportul orădean și baschetul românesc. Formația antrenată de Cristian Achim, Radovan Markovic și Marius Marinău a învins Cholet Basket, scor 77-69, într-un meci contând pentru etapa a 4-a din FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Partida a avut loc miercuri (02.11), la Oradea Arena.

Jocul a demarat favorabil echipei oaspete. Aceasta a găsit soluții în faza ofensivă și a construit un avantaj important în primul act. CSM-ul a avut dificultăți în atac și s-a văzut condusă cu un maxim de 15 puncte. La capătul secvenței inaugurale, Cholet conducea cu scorul de 27-17.

Sfertul al 2-lea a fost mai bun pentru echipa antrenată de Cristian Achim. CSM-ul și-a îmbunătățit nivelul de apărare și a reușit să reducă ușor din deficit pe finalul reprizei. Nivelul de intensitate a fost remarcabil. Mark Ogden a avut și realizări în mod constant pe faza ofensivă, iar Cătălin Baciu a contribuit la rândul. La jumătatea partidei Cholet avea 60% la aruncările de două puncte și 100% la linia de pedeapsă. Scorul la jumătatea partidei era de 42-35.

Repriza secundă a început în forță pentru amfitrioni. Roș-albaștrii au fost mult mai eficienți în apărare și au alimentat jocul ofensiv cu un nivel de intensitate ridicat. Oradea a realizat un parțial de 13-3 în debutul sfertului 3 pentru a prelua conducerea și a rămas în avantaj pe tabelă până la încheierea acestei perioade de joc. CSM-ul conducea cu scorul de 58-54 la intrarea în secvența decisivă.

Sfertul decisiv a fost extrem de spectaculos. Oaspeții au restabilit egalitatea, însă Nikola Markovic și Justin Carter au marcat coșuri de trei puncte în momente cruciale, reușind să readucă formația gazdă în avantaj. Oradea a gestionat în manieră impresionantă finalul de meci și a obținut una dintre cele mai importante victorii internaționale din istoria clubului și a jocului de baschet din Oradea.

Mark Ogden a totalizat 17 puncte, 9 recuperări, Nikola Markovic a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, iar Justin Carter, Erick Neal și Kris Richard au terminat cu câte 11 puncte fiecare. De cealaltă parte, Perry Ellis a totalizat 17 puncte, iar Justin Patton a încheiat cu 15 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive pentru Cholet.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 3-1 la general în Grupa E, bifând a 3-a victorie consecutivă și revanșându-se pentru înfrângerea suferită în tur. În schimb, Cholet Basket are 2-2 la general.