Victorie de senzație în Germania la startul TOP 16 din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a obținut o victorie extrem de importantă pe terenul lui Brose Bamberg, scor 82-80, în prima etapă din TOP 16 în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Este una dintre cele mai mari victorii pentru palmaresul internațional al baschetului orădean.

Jocul a demarat cu Neal, Richard, Holt, Tarolis și Ogden. Roș-albaștrii s-au instalat la conducere, având o circulație bună a mingii și o deplasare în teren remarcabilă. Astfel, s-au găsit soluții de a pune puncte pe tabela de marcaj, Oradea desprinzându-se la 11 puncte. Primul sfert s-a terminat cu scorul de 24-19 în favoarea CSM-ului.

Problemele la recuperare, incluzând sub propriul panou, și-au pus amprenta asupra evoluției jocului pentru CSM CSU Oradea. Roș-albaștrii au întâmpinat probleme cu jocul de tranziție al germanilor. Mai mult, Brose și-a reglat tirul de la mare distanță. Astfle, după 16 minute în care Oradea a fost la control, Bamberg a schimbat situația și a preluat inițiativa. Repriza s-a încheiat cu scorul de 43-40 în favoarea formației gazdă.

Repriza secundă a început excelent pentru ofensiva orădeană. Jocul a fost impresionant ca fluiditate și inspirație. CSM-ul a preluat din nou conducerea având numeroase realizări în primele minute din sfertul al 3-lea, atunci când s-a desprins la zece puncte pe tabela de marcaj. Brose nu a cedat și a oferit o replică solidă, Patrick Miller reprezentând o veritabilă provocare pentru apărarea orădeană. La intrarea în sfertul decisiv scorul era de 68-58 pentru roș-albaștri.

Ultimele zece minute au consemnat echilibru. Germanii s-au menținut aproape, având mai multe situații în care puteau să preia conducerea pe tabela de marcaj, dar nu au reușit acest lucru. Bobe Nicolescu a fost descalificat pentru două greșeli antisportive, dar echipa a strâns rândurile și a găsit soluții de a rămâne în avantaj. Brose a avut șansa egalării la ultima acțiune din timpul regulamentar, însă a ratat ultima aruncare și timpul de joc a expirat mingea fiind în posesia orădenilor.

Mark Ogden a reușit 18 puncte, 5 recuperări, Erick Neal a adăugat 17 puncte, 8 pase decisive, Donatas Tarolis a terminat cu 13 puncte, 8 recuperări, iar Kris Richard a avut 11 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Patrick Miller a reușit 17 puncte, iar Jaromir Bohacik a adăugat 15 puncte, 5 recuperări pentru Brose.

CSM CSU Oradea obține a 12-a victorie consecutivă și pe cea de-a 6-a în FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii au 1-0 în Grupa L și se întorc din Germania cu un succes foarte important pentru imagine și palmares.