Victorie după oscilații majore în joc la ultima apariție în anul 2019

CSM CSU Oradea a învins SCM U Craiova, scor 83-72, în ultimul meci de baschet al anului calendaristic 2019 în România. Campioana României a avut oscilații majore în joc, văzându-se condusă cu un maxim de 19 lungimi, dar a terminat partida în forță și a obținut un avantaj de 11 puncte în perspectiva manșei a 2-a din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin – ediția 2019/20.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii nu au fost inspirați, iar în primele 12-13 minute ale partidei au fost lipsiți și de energie. În schimb, vizitatorii au venit montați, hotărâți să pună capăt unei serii negative de rezultate. Apărarea modestă la semicerc a CSM-ului a permis oaspeților șă-și intre în ritm, chiar dacă Tyler Laser a comis două greșeli personale. Scorul la prima pauză a fost de 20-11 în favoarea oltenilor.

Vizitatorii au fost mai inspirați și mai productivi în debutul secvenței a 2-a. Ei s-au desprins la 19 puncte pe fondul celor zece coșuri de trei puncte marcate în prima jumătate a meciului. Oradea a continuat să fie lipsită de agresivitatea specifică în jocurile de pe teren propriu, lucru ilustrat de numărul mic de faulturi comise. Finalul reprizei a fost de altă natură. CSM-ul s-a apărat extrem de agresiv și a fost productiv în pressing-ul pe tot terenul. Gazdele au terminat repriza cu un parțial de 20-3 prin care s-au apropiat la o posesie, scor 42-44.

Sfertul al 3-lea a fost echilibrat, CSM-ul egalând la 44-, 46 și 49. Primul avantaj al gazdelor s-a consemnat în minutul 23, după două libere semnate Kris Richard, scor 51-49. Au urmat cinci schimbări la conducere pe tabela de marcaj în secvența a 3-a, oltenii desprinzându-se la șapte puncte în ultimul minut. Kris Richard a marcat ultimul coș al acestei perioade de joc pentru a strânge la 63-67.

Secvența decisivă a demarat favorabil oaspeților. Aceștia au marcat primele cinci puncte prin Dragoș Diculescu, însă continuarea a aparținut bihorenilor. Aceștia s-au apărat exemplar și au repetat nivelul de intensitate defensivă din finalul sfertului al 2-lea. Roș-albaștrii au înscris ultimele 20 puncte ale meciului, lucru ce i-a desprins la 11 lungimi în perspectiva manșei a 2-a.

Kris Richard a totalizat 18 puncte, Aaron Broussard și Nikola Markovic au avut câte 12 puncte, iar Dragan Zekovic a terminat cu 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Omari Gudul a reușit 20 puncte, Dragoș Diculescu a adăugat 13 puncte, iar Porter Troupe a încheiat cu 12 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări pentru SCM U Craiova.

CSM CSU Oradea a fost lipsită la acest meci de serviciile lui Bobe Nicolescu. El a încasat o lovitură în plină figură la unul dintre antrenamentele premergătoare acestui meci și a necesitat spitalizare. Căpitanul echipei naționale a României se află sub supraveghere medicală, urmând a se stabili când poate să revină în programul echipei.

Returul dintre SCM U Craiova și CSM CSU Oradea este programat pentru data de 15 ianuarie 2020, ora 17:00, la Craiova. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport și LookSport.