Victorie după prelungiri cu Dinamo București

CSM CSU Oradea a învins Dinamo București, scor 83-78, în cadrul turneului 13 din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat joi (29.04), la Sala Dinamo, fiind transmisă în direct la TV.

Partida a început cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. Gazdele au marcat primele puncte ale partidei, dar cele două protagoniste s-au succedat la conducere de cinci ori în primele trei minute de joc efectiv. A urmat o perioadă mai bună de joc pentru CSM, lucru ilustrat pe tabela de marcaj, acolo unde s-a consemnat o desprindere la opt lungimi. Antrenorul Achim a intrat în rotație, Oradea conducând cu scorul de 21-15 la prima pauză.

În debutul secvenței a 2-a s-a consemnat un nou avantaj maxim pentru bihoreni, de nouă puncte. Dinamo nu a renunțat și a continuat să lupte, reușind mai multe recuperări ofensive. Roș-albaștrii au întâmpinat dificultăți la semicerc, având doar două reușite la jumătatea partidei. Oradea a găsit soluții din spațiul de trei secunde în faza de atac și a apelat la apărare zonă în finalul secvenței a 2-a. Bucureștenii s-au apropiat la un punct, însă Holt a punctat pe pătrundere, iar Baciu a stabilit scorul la pauză, de 37-33.

Repriza secundă a demarat favorabil gazdelor, care au preluat conducerea pe tabela de marcaj. Garlon Green și Stephen Holt au replicat și au readus Oradea la conducere în minutul 24 al partidei. Au urmat câteva succesiuni la conducere pe fondul unul joc lipsit de inspirație și creativitate în ofensiva CSM-ului. Zekovic a marcat un coș cu fault pentru a aduce un avantaj de două posesii. De altfel, Oradea a marcat ultimele nouă puncte ale acestei perioade de joc pentru a se desprinde la 55-47.

CSM CSU Oradea a început extrem de modest sfertul decisiv. Bucureștenii au profitat și la jumătatea acestei perioade de joc au venit la un singur punct pe tabela de marcaj. Bihorenii au cedat numeroase recuperări sub propriul panoul, iar finalizarea de pe semicerc a fost extrem de modestă. Watson a găsit în cele din urmă ținta de la mare distanță pentru a desprinde CSM-ul la două posesii cu trei minute rămase pe timpul de joc. Holt l-a urmat la acțiunea următoare. Dinamo a continuat să lupte și s-a apropiat la o singură lungime, dar Watson a răspuns. Javon Masters a înscris de la distanță pentru a egala la 68, forțând intrarea în prelungiri.

Runda suplimentară a început cu o defensivă eficientă, urmată de cinci puncte în contul CSM-ului, incluzând reușita pe sirenă a lui Watson. Replica a venit de la Armwood, însă Broussard a găsit breșa în apărarea adversă. Green a finalizat în forță pe recuperare ofensivă pentru a menține un avantaj de două posesii.

Dragan Zekovic a totalizat 17 puncte, 8 recuperări, Garlon Green a adăugat 15 puncte, Aaron Broussard, Stephen Holt, Giordan Watson au terminat cu câte 13 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Isaiah Armwood a totalizat 21 puncte, Jakob Cebasek a adăugat 16 puncte, 8 recuperări, iar Armin Cane a terminat cu 14 puncte, 6 recuperări pentru Dinamo.