Victorie după prelungiri la Târgu Jiu

CSM CSU Oradea a învins CSM Târgu Jiu, scor 87-79, după o repriză de prelungiri, în etapa a 17-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc sâmbătă (22.01), la Târgu Jiu.

Gorjenii au început mai bine partida și s-au instalat la conducere. Replica a venit prompt, CSM CSU Oradea reușind să se apropie de coș și să marcheze de mai multe ori prin slam dunk. Roș-albaștrii au trecut în avantaj și s-au desprins la 19-12 în primele zece minute de joc.

Avantajul bihorenilor a trecut de zece puncte în debutul secvenței a 2-a, dar a lipsit constanța în jocul echipei antrenate de Cristian Achim. Numeroase imprecizii la semicerc, dar și mai multe mingi pierdute, respectiv un nivel de apărare sub cel necesar au făcut ca echipa gazdă să se agațe și să se apropie la două posesii, scor 38-33, după 20 minute de joc.

Repriza secundă a demarat într-o manieră extrem de modestă pentru roș-albaștri. Nicio idee de joc, nivel inferior de intensitate celui etalat de adversar și o sumedenie de greșeli în ambele faze ale jocului au adus echipa din Târgu Jiu în avantaj. Gorjenii s-au desprins la șase puncte, Kris Richard înjumătățind deficitul, scor 50-47, după 30 minute.

Tripla aceluiași Richard a restabilit egalitatea în debutul sfertului 4, dar replica a venit imediat. Târgu Jiu s-a desprins pe tabela de marcaj, echipa orădeană înregistrând un nou recul în joc. Nikoka Markovic și Kris Richard au reacționat pentru Oradea, dar gazdele au găsit soluții de fiecare dată. Markovic și Green au punctat prin slam dunk și au adus Oradea la o posesie în spate. Holt a transformat de două ori de la mare distanță și a schimbat situația pe tabela de marcaj, dar Kevin Allen a răspuns pentru gazde. Nikola Markovic a adus Oradea în avantaj, dar Târgu Jiu a egalat în ultima secundă cu o aruncare de trei puncte pentru a egala situația la 75, trimițând meciul în prelungiri.

Gazdele au marcat primul coș din prelungiri, dar Ogden și Kris au schimbat situația pe tabela de marcaj. Târgu Jiu a fost sancționată cu greșeală antisportivă, Oradea reușind să se desprindă la 6 puncte. Amfitrionii nu au mai putut să reacționeze, CSM CSU Oradea reușind să câștige meciul, dar după un efort suplimentar.

Kris Richard a avut 21 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, Nikola Markovic a adăugat 18 puncye, 13 recuperări, alți trei jucători având peste zece puncte marcate pentru CSM CSU Oradea. În replică, Malik Morgan a reușit 24 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive, Kevin Allen a adăugat 22 puncte, 15 recuperări pentru Târgu Jiu.

CSM CSU Oradea are 11-2 la general după acest meci.