Victorie după un meci echilibrat pentru echipa satelit

CSM CSU 2 Oradea a primit vizita echipei CS Universitatea Cluj-Napoca într-un meci contând pentru etapa a 5-a din Liga 1 masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc duminică (12.12), la Arena Antonio Alexe, fiind transmisă pe FRB TV (YouTube). Rezultatul final a fost de 91-88.

Formația antrenată de Ivan Gemaljevic a mizat pe o formulă completă, începând partida cu Marinau, Creț, Igna, Vescan și Mureșan. Echipele s-au succedat de mai multe ori la conducere pe tabela de marcaj însă Enzo Vescan a ieșit la rampă cu trei aruncări de pe semicerc în succesiune pentru a oferi echipei orădene un avantaj de șapte puncte, scor 30-23.

Secvența a 2-a a consemnat un joc ofensiv mai bun pentru echipa oaspete. Elevii lui Florin Covaciu au avut procentaj mai bun la aruncările din acțiune, încheind repriza cu un procentaj de 50% la semicerc. Patru dintre titularii CSM-ului au marcat peste zece puncte fiecare, dar Radu Ovidiu Bîrlean a înscris 16 puncte pentru echipa vizitatoare. Tripla lui Bogdan Creț a adus CSM CSU 2 Oradea în avantaj la jumătatea partidei. Scorul după 20 minute era de 52-50.

Oaspeții au început mai bine repriza secundă și au preluat conducerea. U Cluj-Napoca a avut un joc eficient pe semicerc, circulația mingii fiind dublată de aruncări precise de la mare distanță. În schimb, orădenii nu au mai găsit ținta de mare distanță și acest lucru a menținut în permanență un deficit pe tabela de marcaj pentru CSM CSU 2 Oradea. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 69-73.

David Randiș a alimentat un parțial de 8-2 prin care CSM CSU 2 Oradea a preluat conducerea, scor 77-75, în minutul 33 al partidei. Marinău, Mureșan și Vescan au contribuit pe tabela de marcaj, dar Mihnea Brie a reacționat și a schimbat din nou situația la conducere, scor 81-82, în minutul 36. Au urmat alte trei schimbări la conducere, însă Raul Igna a readus Oradea în avantaj cu trei minute înainte de final, scor 85-84. Tripla lui Randiș a mărit ecartul la două posesii. Același Brie a stabilit rezultatul final.

Enzo Vescan a totalizat 21 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, Bogdan Creț a adăugat 21 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive, Raul Igna a reușit 13 puncte, 6 pase decisive, Raul Mureșan a încheiat cu 13 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, iar Vlad Marinău a încheiat cu 11 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții pentru CSM CSU 2 Oradea. David Randiș a avut un aport consistent de pe bancă. El a totalizat 9 puncte, 4 recuperări pentru învingători.

În replică, Ciprian Albu a avut 21 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive, Radu Bîrlean a reușit 21 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, iar Mihnea Brie a încheiat cu 19 puncte, 17 recuperări, 4 pase decisive pentru U Cluj-Napoca.

A fost un meci aprig disputat și echilibrat pe tot parcursul celor 40 minute de joc efectiv. Nu au lipsit acțiunile spectaculoase, iar încrederea și precizia în execuție au adus un plus de atractivitate în joc.

În urma acestui rezultat, CSM CSU 2 Oradea are 5-0 la general. În schimb, CS Universitatea Cluj-Napoca a ajuns la 3-1.