Victorie entuziasmantă în fața unuia dintre cele mai mari nume ale baschetului german

CSM CSU Oradea a obținut o victorie crucială pentru menținerea șanselor de calificare în playoff-ul FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Roș-albaștrii rămân în cărți după o victorie entuziasmantă, într-o atmosferă de excepție, în confruntarea cu Brose Bamberg, scor 95-84, în etapa a 4-a din Grupa L.

Partida a demarat cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Ogden. Cele două echipe au mers cap la cap, germanii având inițiativa în primele minute de joc. Oradea a reacționat, având o prestație ofensivă de excepție pe parcursul primelor aproximativ 17 minute de joc. CSM conducea la prima pauză cu 31-25.

Roș-albaștrii au rămas în avantaj inclusiv după ce s-a intrat în rotație. Mai mult, Oradea a găsit resurse să se desprindă la 13 lungimi. Problemel cu greșelile personale și sentimentul unei dublă măsuri în cântărirea situațiilor de joc au pus formația gazdă în dificultate. Brose a fost mai proaspătă și mai productivă pe finalul reprizei. Astfel, avantajul a scăzut la două posesii, scorul la jumătatea partidei fiind de 57-52.

Germanii au început mai bine sfertul al 3-lea, dar Erick Neal a acționat precum un catalizator pentru întreaga echipă orădeană. Donatas Tarolis a fost imposibil de apărat pentru Brose Bamberg, iar CSM-ul a revenit în control după ce s-a văzut egalat. Avantajul formației gazdă a urcat la peste zece lungimi, existând șanse nefructificate de a-l mări. În pofida unei rotații mai scurte și a problemelor persistente cu greșelile personale, CSM CSU Oradea conducea cu 78-66 la intrarea în sfertul decisiv, apărarea în sfertul al 3-lea fiind excelentă.

Secvența decisivă a consemnat un nivel de apărare mai bun și pentru oaspeți. Oradea a reușit să mențină nivelul din sfertul al 3-lea și a rămas în control pe tabela de marcaj până la final. Roș-albaștrii au reușit să încetinească ritmul lui Brose. În plus, formația antrenată de Oren Amiel a avut o seară extrem de modestă la semicerc cu excepția lui Christian Sengfelder. Jocul colectiv în atac a produs 28 pase decisive pentru roș-albaștri și o victorie uriașă din punct de vedere al palmaresului internațional pentru CSM Oradea.

Donatas Tarolis a totalizat 27 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Mark Ogden a adăugat 19 puncte, 5 recuperări, Kris Richard a terminat cu 15 puncte, 5 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace, Erick Neal a avut 14 puncte, 10 pase decisive, iar Stephen Holt a terminat cu 11 puncte și 6 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Christian Sengfelder a reușit 23 puncte, 9 recuperări, Patrick Miller a adăugat 17 puncte, 7 pase decisive, iar Jaromir Bohacik a terminat cu 11 puncte, 6 pase decisive pentru Brose.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea și Brose Bamberg au 2-2 la general în Grupa L din TOP 16 în FIBA Europe Cup. În schimb, Anwil Wloclawek a ajuns la 3-1, iar Keravnos BC este la 1-3.

Următorul meci are loc vineri (27.01), ora 16:00, adversar fiind Laguna București, în Liga Națională. Pe urmă, CSM CSU Oradea se deplasează în Polonia pentru jocul cu Anwil Wloclawek, din penultima etapă în TOP 16 din FIBA Europe Cup.