Victorie în al 12-lea meci disputat în luna aprilie!

CSM CSU Oradea a completat o infernală lună aprilie cu victorie în capitală. Roș-albaștrii au disputat al 12-lea meci oficial în a 4-a lună a anului 2021 și au învins SCM U Craiova, scor 65-60, într-un meci din cadrul turneului 13 al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21.

Partida a demarat cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. Cele două echipe au mers cap la cap pe tot parcursul primelor 20 minute de joc efectiv. Craiova a avut inițiativa pe tabela de marcaj. Ambele protagoniste au avut mari dificultăți la aruncările de pe semicerc, Vlad Marinău marcând singurul coș de trei puncte al reprizei. Scorul la prima pauză a fost de 15-14 în favoarea Craiovei.

În debutul secvenței a 2-a, CSM-ul a preluat conducerea. Cătălin Baciu a avut un plus sub panoul advers. El a marcat și a obținut recuperări ofensive, dar și vizite la linia de pedeapsă. Oradea s-a desprins la 29-23, dar nu a marcat niciun coș din acțiune în ultimele cinci minute ale reprizei. Craiova a înscris ultimele nouă puncte și era în avantaj la jumătatea partidei, scor 32-29.

Repriza secundă a început favorabil echipei din Craiova. Roș-albaștrii au întâmpinat dificultăți în ambele faze ale jocului, legând aproape 7 minute de joc efectiv fără punct marcate, incluzând finalul primei reprize. Bihorenii au reacționat, echipele succedându-se la conducere de mai multe ori. Pratt și Filipovic au marcat de trei ori de pe semicerc pentru Craiova, formație ce era în avantaj, scor 47-46, după 30 minute de joc.

Garlon Green a înscris de la distanță, cu un ricoșeu norocos, după care Broussard a punctat din afara semicercului pentru a desprinde CSM-ul la cinci lungimi în minutul 33. Craiova a reacționat după un timp de odihnă, în timp ce Giordan Watson a comis a 4-a greșeală personală la jumătatea secvenței decisive. Defensiva orădeană a rezistat, iar la intrarea în ultimul minut Green a înscris după recuperare ofensivă pentru a oferi CSM-ului un avantaj de două posesii. Finalul a fost controlat de orădeni.

Garlon Green a totalizat 14 puncte, 11 recuperări, Stephen Holt a adăugat 12 puncte, iar Cătălin Baciu a încheiat cu 10 puncte, 4 recuperări pentru CSM CSU Oradea. Payton Henson a replicat cu 15 puncte, iar Monyea Pratt a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru SCM U Craiova.

CSM CSU Oradea are 18-5 la general după această victorie și se menține cu șanse să încheie sezonul regulat pe podium.