Victorie în cea de-a 2-a partidă restantă în Liga Națională de baschet masculin

CSM CSU Oradea a învins Rapid București, scor 93-64, într-un meci contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc joi (02.12), fiind prima disputată cu public după relaxarea restricțiilor în contextul pandemiei COVID-19.

Partida a demarat cu Bickauskis, Holt, Fometescu, Green și Gavrilovic. Cele două echipe au mers cap la cap în primele minute de joc, consemându-se cinci situații de egalitate, însă niciun avantaj pentru formația oaspete. A urmat un parțial de 10-0, alimentat în principal de Alex Gavrilovic. CSM-ul a reușit să conserve avantajul dobândit până la prima pauză, scorul fiind de 27-16 după zece minute de joc.

Oaspeții au întâmpinat dificultăți la semicerc, dar au avut un nivel bun de combativitate. Oradea a intrat adânc în rotație, având zece jucători utilizați pe parcursul primelor 20 minute de joc efectiv. Procentajul la aruncările de două puncte a fost de 76% la jumătatea partidei, ofensiva CSM-ului producând 49 puncte. La jumătatea partidei scorul a fost de 49-32.

Repriza secundă a fost controlată în întregime de roș-albaștri. Aceștia au găsit soluții în atac, CSM-ul marcând cel puțin 20 puncte în fiecare secvență. Circulația mingii a fost foarte bună, iar procentajul la aruncările de două puncte a rămas ridicat (69%) până la final. De cealaltă parte, Rapid a întâmpinat mari dificultăți la semicerc, dar a oferit un baschet combativ, ritmat, dar în același timp a avut un joc colectiv bun.

Alex Gavrilovic a totalizat 19 puncte, 5 recuperări, Garlon Green a adăugat 16 puncte, 3 pase decisive, iar Nikola Markovic a încheiat cu 14 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Erik Copes a totalizat 18 puncte, 12 recuperări (6 ofensive), 3 capace, Jagan Mosely a adăugat 15 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, iar Jadon Cohee a încheiat cu 12 puncte pentru Rapid București.

CSM CSU Oradea are 8-1 la general după acest meci și urcă pe primul loc al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Următorul meci este programat sâmbătă (04.12), ora 17:00, tot la Arena Antonio Alexe. Adversar va fi CSM Petrolul Ploiești, meciul fiind transmis în direct la DigiSport și LookSport.