Victorie în confruntarea cu Rapid București

CSM CSU Oradea a învins Rapid București, scor 84-81, în cadrul etapei a 25-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul s-a desfășurat la Pitești Arena, cu Rapid în calitate de gazdă, fiind transmis în direct pe DigiSport, PrimaSport și FRB TV.

Prima repriză a fost extrem de echilibrată. S-au consemnat 14 schimbări la conducere, cel mai mare ecart fiind de cinci puncte spre finalul secvenței a 2-a. CSM-ul a întâmpinat dificultăți în ceea ce privește nivelul de intensitate și astfel s-a văzut în mare dificultate de mai multe ori în ambele faze ale jocului. Circulația mingii nu a strălucit, Oradea având doar șapte pase decisive la jumătatea confruntării. Scorul după 20 minute a fost de 38-36.

Sfertul al 3-lea a demarat dificil pentru roș-albaștri, însă continuarea a fost mai bună. Câteva momente de apărare cu intensitate, dublate de mai multe reușite pe recuperare ofensivă au adus CSM-ul în avantaj pe tabela de marcaj. Rapidul a reacționat și s-a menținut aproape pe tabela de marcaj, însă Kris Richard a marcat ultimul coș din sfertul 3, pentru a duce avantajul bihorenilor la patru puncte, scor 57-53.

Sfertul decisiv a început mult mai bine pentru feroviari. Aceștia au preluat conducerea și s-au desprins la două posesii, dar CSM-ul a reacționat și a beneficiat de o serie de reușite de excepție din partea lui Kris Richard. De asemenea, Mark Ogden și Donatas Tarolis au avut puncte importante pentru roș-albaștri. Apărarea lui Josh Bostic și a aceluiași Ogden au fost de mare utilitate. Orădenii și-au păstrat sângele rece și au marcat majoritatea liberelor de la final. În fine, Rapid a avut șansa egalării, dar a ratat ultima aruncare.

Kris Richard a reușit 26 puncte, Donatas Tarolis a adăugat 18, iar Mark Ogden a terminat cu 17 puncte pentru CSM CSU Oradea. În schimb, Tyler Stone a reușit 29 puncte, iar Demitriuds Conger a adăugat 25 puncte pentru Rapid.

Jucătorul Nikola Markovic și antrenorul secund Radovan Markovic au absentat de la acest meci. Ei sunt suspendați ca urmare a unei decizii comunicate de Comisia de Disciplină a Federației Române de Baschet în cursul serii vineri (24.03). De asemenea, a absentat Justin Carter, accidentat. De cealaltă parte au lipsit Vaidas Kariniauskas, Filip Barovic și Tudor Gîrbea, toți accidentați.

Înregistrarea integrală a meciului, pe transmisia PrimaSport, în comentariul lui Cosmin Petrescu, se găsește AICI.

CSM CSU Oradea obține a 21-a victorie consecutivă și are 14-1 la general în TOP 10, acolo unde ocupă primul loc al clasamentului.

Următorul meci al CSM CSU Oradea are loc miercuri (29.03), ora 18:00, în deplasare. Adversar va fi BC CSU Sibiu. Meciul este televizat.