Victorie în deschiderea „finalei mici”

CSM CSU Oradea a învins FC Argeș Pitești, scor 110-59, în Meciul 1 al seriei care va determine ocupanta locului 3 la încheierea sezonului 2021/22 în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc luni (23.05), la Arena Antonio Alexe.

Jocul a fost controlat de formația gazdă. Aceasta a găsit resurse să se motiveze după dezamăgirea ratării calificării în cea de-a 4-a finală consecutivă de campionat. CSM-ul a profitat din plin de absențele lui Toarlyn Fitzpatrick, Nikola Jevtovic, Raynere Thornton și Kostas Gontikas, desprinzându-se la 17 puncte după zece minute de joc.

Ecartul a continuat să crească, Oradea marcând peste 60 puncte până la jumătatea partidei. De altfel, gazdele aveau un avantaj de 35 lungimi după 20 minute de joc. Toți cei 12 jucători ai roș-albaștrilor au punctat încă rin prima repriză.

În repriza secundă, antrenorul Cristian Achim a acordat minute de joc. Vlad Marinău și Enzo Vescan au jucat împreună, iar Tudor Fometescu și Cătălin Baciu au avut contribuții consistente la finalizare. Oradea a câștigat și secvențele a 3-a, respectiv a 4-a, ecartul trecând de 50 puncte până la final în condițiile în care, din cauza absențelor numeroase, FC Argeș a avut dificultăți în a alcătui o formulă competitivă.

Cătălin Baciu a totalizat 18 puncte, 7 recuperări, 2 capace, alți șase jucători având cel puțin zece puncte marcate pentru CSM CSU Oradea. Mladen Jeremic a replicat cu 16 puncte pentru FC Argeș.

Scorul general este de 1-0 în seria care se joacă pe sistemul cel mai bun din trei meciuri. Următoarea confruntare are loc joi (26.05), ora 17:30, la Pitești.