Victorie în deschiderea playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin 2021

Playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21 a demarat cu emoții, dar CSM CSU Oradea a ieșit victorioasă în deschiderea seriei cu SCM Timișoara, din primul tur. Rezultatul final al confruntării de la Arena Antonio Alexe a fost de 84-74.

Partida a demarat cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. Orădenii au avut o prestație modestă în primul sfert, jocul ofensiv suferind cumplit atât ca circulație a mingii, cât și la finalizare. Timișoara a fost în avantaj pe tot parcursul primei secvențe, încheiată cu scorul de 14-16.

Oaspeții s-au desprins la șapte puncte în debutul secvenței a 2-a, după două reușite consecutive de pe semicerc. CSM-ul a continuat să sufere în atac, imprecizia la finalizare devenind problematică. Amfitrionii au reușit să egaleze situația pe tabela de marcaj, după care Ramone Moore a înscris de două ori consecutiv pentru a schimba conducerea, completând un parțial de 13-3. Cristian Mocrițchi a înscris de două ori consecutiv pentru Timișoara pentru a o readuce la conducere. Repriza s-a terminat cu tripla lui Tudor Fometescu și aruncarea grăbită, imprecisă a lui Watson. Scorul după 20 minute de joc era de 35-36.

Repriza secundă a început favorabil bănățenilor. Aceștia au găsit ținta cu regularitate de la mare distanță și au construit un avantaj de 11 puncte. Apărarea orădeană a făcut ajustările de rigoare și a contestat mai agresiv aruncările oaspeților de la mare distanță. Acest lucru a fost dublat de un joc ofensiv îmbunătățit, Garlon Green și-a făcut simțită prezența în teren, iar Oradea a terminat sfertul al 3-lea la un punct în spate, scor 57-58.

Aaron Broussard a reușit mai multe acțiuni ofensive se mare efect și a adus CSM-ul la conducere. Sfertul 4 a început cu un parțial de 14-3 prin care gazdele s-au desprins la zece lungimi. Timișoara a forțat revenirea, dar bihorenii au gestionat finalul partidei și au evitat emoțiile cu care a jonglat mai bine de 35 de minute.

Aaron Broussard a totalizat 20 puncte, Garlon Green a adăugat 18 puncte, 5 recuperărki, iar Giordan Watson a terminat cu 12 puncte, 9 pase decisive. în replică, Nikola Gajic a totalizat 16 puncte, Igor Mijajlovic a adăugat 13 puncte și 8 puncte pentru SCM Timișoara.

Scorul general este de 1-0. Meciul 2 se joacă miercuri (19.05), la Arena Antonio Alexe. Partida va fi transmisă în direct pe Facebook-ul CSM Oradea, respectiv pe YouTube – Superbet și FRB TV.